Büyükelçi Özoral, AA Bakü ofisini ziyaret etti

- Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Özoral: - "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, TANAP bizi birbirimize bağlayan çelik bağlar. Fakat bunlar, ilişkilerimizin seviyesini göstermesi açısından yeterli değil. Ticari ilişkilerimizi 2020'ye kadar 15 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçi Özoral, AA Bakü ofisini ziyaret etti

BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret hacmini 2020'ye kadar 15 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükelçi Özoral, Azerbaycan'da göreve başlamasından kısa bir süre sonra Anadolu Ajansı (AA) Bakü ofisini ziyaret etti.

AA'nın Asya-Kafkasya merkez ofisinin Azerbaycan'da bulunmasının Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği önemin bir işareti olduğunu belirten Özoral, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişki dünyada eşi benzeri olmayan bir ilişkidir" dedi.

Ülkeler arasındaki ilişkilerin en ileri noktasının "stratejik ortaklık" olduğunu ifade eden Büyükelçi Özoral, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin tüm bunların ötesinde, gerçek anlamda kardeşlik ilişkisi olduğunu vurguladı.

Özoral, şunları söyledi:

"Bize düşen bu ilişkileri daha da derinleştirmek, çeşitlendirmek, ilişkilere yeni boyutlar katmak ve güçlendirmektir. Ekonomi alanında çok büyük projeler gerçekleştirdik. Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum gibi projeler bölge açısından da büyük önem taşıyan projeler. Şimdi bunlara Bakü-Tiflis Kars demiryolu projesi ile TANAP projesini ekleyeceğiz. Bunlar bizi birbirimize bağlayan çelik bağlar. Fakat bunlar, ilişkilerimizin seviyesini göstermesi açısından yeterli değil. Ticari ilişkilerimizi 2020'ye kadar 15 milyar dolar seviyesine çıkarma hedefimiz var. Büyükelçi olarak bunun için elimden geleni yapacağım."

AA Asya-Kafkasya Bölge Temsilcisi Tolga Özgenç de Büyükelçi Özoral'a, AA'nın bölgedeki faaliyetleri ve Bakü ofisi hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Özoral, daha sonra, TRT ile TSE'nin Bakü temsilciliklerini ziyaret etti.

Yorumlar