Büyükçekmece'de sahte seçmen operasyonu

31 Mart yerel seçimlerinden önce Büyükçekmece'ye 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı. AK Parti yerel seçimlerden önce kaydını buraya alan binlerce kişinin Büyükçekmece'de oy kullandığını öne sürmüş ve süreci YSK'ya taşımıştı. YSK'nın dün gece mesaisinde aldığı kararın ardından emniyet harekete geçti. Öte yandan, Büyükçekmece'deki 'sahte seçmen' operasyonuyla ilgili herhangi bir yakalama yada gözaltı işleminin olmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükçekmece'de sahte seçmen operasyonu

Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri, belirlenen adreslere giderek tespitler yapıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini söylemişti.

Büyükçekmece'de binlerce kişinin ilçe dışından gelerek oy kullandığı iddia edilmişti.

Emniyet kaynakları, Büyükçekmece'deki 'sahte seçmen' operasyonuyla ilgili herhangi bir yakalama yada gözaltına alma işleminin olmadığını kaydetti

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvurularda İstanbul'un tüm ilçeleri için çok sayıda hata ve sistematik yanlışlıklara dair önemli belgeler ortaya koymuştu.

YSK gece mesaisinde karar aldı

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin 38 ilçede tüm oyların yeniden sayılması talebinin 31’ni karara bağladı. YSK, AK Parti’nin Istanbul’da 38 ilçede tüm oyların yeniden sayılması, talebine ilişkin yaptığı toplantı sonucunda 21 ilçedeki toplam 51 sandıkta tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Polis ekipleri sabah erken saatlerde çok sayıda noktaya operasyon başlattı.

Kurul, 10 ilçede ise oyların yeniden sayılması talebini reddetti, AK Parti'nin 38 ilçe için yaptığı talebin 31’ni karara bağlamış oldu.

YSK, kalan 7 ilçe ile Büyükçekmece’de seçimlerin yenilenmesi talebini de bugün karara bağlayacak.

Yorumlar