"Büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız"

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı'nın başlangıcında öğretmenlere hitap etti - Selçuk: - "Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız" - "Çocukların gelişimi, öğretmenin gelişimine doğrudan bağlıdır. Çocukları ancak ve ancak kendimize yatırım yaparak zengin kılabiliriz. Kamil bir öğretmenin koridordaki yürüyüşü bile derstir. Çocuklar ilk nazarda öğretmenlerin kalbiyle ilgilenir, beyniyle değil. O yüzden deneyimli öğretmenler bütün çocukların gözüne gözleri ve gülümsemeleri değmeden derse başlamaz"

Google Haberlere Abone ol
"Büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız"

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'nde 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2018 Dünya Kiteboard (uçurtma sörfü) Ligi'nin Türkiye ayağında mücadele edecek sporcular, antrenmanlarını Akçapınar sahilinde sürdürüyor.

Dünyaca ünlü sörfçüler Akçapınar sahiline gelerek bölgede gün boyu esen rüzgarda antrenman yapıyor. Çok sayıda ziyaretçi de sporcuların su üzerinde yaptığı akrobasi hareketlerini ilgiyle izliyor.

Organizatör firma Kite Academy'nin eğitmen ve ortaklarından Yavuz Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçapınar uçurtma sörfü sahilinin son yıllarda dünyanın en önemli sahilleri arasında yer aldığını, bu nedenle burada yapılacak yarışlarda dünyanın en önemli sporcularının mücadele edeceğini söyledi.

Şampiyonaya 15 ülkeden 36 sporcunun katılacağını belirten Aksakal, Akyaka'da yarışacak sporcular arasında dünyanın en iyilerinin bulunduğunu, bunlar arasında son 3 yılın dünya şampiyonu Brezilyalı Carlos Mario'nun da yer alacağını kaydetti.

Sporcuların günler öncesinden Akyaka'ya gelerek antrenmanlarını yapmaya başladığını ve bölgede sürekli esen rüzgara hayran kaldığını anlatan Aksakal, şöyle konuştu:

"Gelen sporcular dünyanın çeşitli ülkelerinden freestyle branşında dünyada ismini duyurmuş, herkesi eleyerek zirveye çıkmış sporcular. Yani dünyanın en iyileri burada. Bu nedenle tüm dünyada gözler buraya çevrildi. Körfezimizde yarış boyu canlı yayınlar olacak. Bu dünyanın freestyle branşındaki tek yarışması. Formula gibi diyebiliriz. 5 günlük süreçte 100 milyonlara varan bir seyirci kitlesi bu yarışları takip edecek. Bu şampiyona hem Muğla hem de Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Geçen yıl yapılan yarışların bu yıl meyvesini almaya başladık. Birkaç yıldır hasret kaldığımız yabancı sporculara kapıyı açtı diyebilirim."


- Dünya yıldızları Gökova Körfezi'ni renklendirdi


Gökova Körfezi'nde antrenmanlarına devam eden üç defa dünya şampiyonu olan "Bebe" lakaplı Brezilyalı Carlos Mario, Akçapınar'daki organizasyona katılmaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Geçen yılki şampiyonayı da birincilikle bitirdiğini hatırlatan Mario, "Burası sörf yapmak için inanılmaz bir yer. Geçen yıl da gelmiştim. Rüzgar muhteşem, yine geleceğim." diye konuştu.

Bu yıl düzenlenen şampiyonaya çok iyi sporcuların katıldığını belirten Mario, "Benim hedefim elbette yine birinci olmak ve ben buna inanıyorum. Çünkü uçurtma sörfü benim için bir yaşam tarzı." yorumunu yaptı. Mario, yaklaşık 10 yıldır bu sporu yaptığını ve sörf yapmaktan büyük zevk aldığını, elde ettiği derecelerden de mutlu olduğunu, bu spor sayesinde ailesine de ev aldığını anlattı.

Brezilyalı sporcu Set Teixeira ise Akçapınar da antrenmanları yapıp iyi bir şekilde yarışlara hazırlandığını, Türkiye'de kendisini ülkesinde gibi hissettiğini söyledi. Akçapınar'ın uçurtma sörfü yapanların aradığı tüm güzellikleri bünyesinde barındırdığını dile getiren Teixeira, "Burada mükemmel bir rüzgar var. Çok çekişmeli ve heyecanlı yarışlar olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı bayan sporcu Mikaili Sol ise geçen yılı yaşı tutmadığı için dünya şampiyonası ayağına katılamadığını ifade etti. Kitesörfü 5 yıldır yaptığını anlatan Sol, ilk defa dünya şampiyonası ayağına katılacağını ve iyi bir derece elde edeceğini ifade etti.

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla son yıllarda yerli ve yabancı sporcuların tercih ettiği Akçapınar sahili, sporcular ile tatilcilere günün büyük bölümünde esen rüzgarıyla uzun süreli spor yapma imkanı sunuyor. Gökova Körfezi'nde bulunan rüzgar ve uçurtma sörfü alanı, Avrupa'nın en iyi 8 sahili arasında gösteriliyor ve Akçapınar sahilinde her yıl farklı ülkelerden gelen çok sayıda sporcu antrenman yapıyor.






Yorumlar