Bursa Valiliğinde bayramlaşma töreni

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: - "Kesinlikle bu coğrafyada ve yanı başımızda fason tabelalara müsaade etmeyecek şekilde bir yaklaşımı, bilinci bayram vesilesiyle oluşturmalıyız" - "Maalesef bölgede yüzyıllardır kendilerine göre hesap yapıp, ülkeyi bir terzi makasıyla kumaşı keser gibi biçenler, yeni bir süreci de başlatmış durumdalar. Bu doğrayıp kenara koydukları ülkelere bugün yeni bir şekil vermeye çalışıyorlar" - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Bayramlar sevgi, paylaşmak demektir. İnşallah kırgınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalktığı, birbirimize daha çok sarıldığımız, birlikte büyük millet olmanın ve büyük hedeflere yürümenin vesilesi olur bayramlarımız"

Google Haberlere Abone ol
Bursa Valiliğinde bayramlaşma töreni

BURSA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Kesinlikle bu coğrafyada ve yanı başımızda fason tabelalara müsaade etmeyecek şekilde bir yaklaşımı, bilinci bayram vesilesiyle oluşturmalıyız." dedi.

Bursa Valiliği tarafından Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında düzenlenen bayramlaşma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer, bazı milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

Bakan Çelik, bayramlaşma töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam'ın barış ve kardeşlik dini, bayramların da birliğin ve beraberlik günleri olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Çelik, "Ama İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matem var, uzun zamandır bayramları ağız tadıyla kutlayamadığımız sürecin içindeyiz. İnşallah bu bayram bu süreçten çıkışa vesile olur. İslam aleminin de kendisine bakması gerekiyor." diye konuştu.

- "Fason tabelalara müsaade etmeyecek bir yaklaşım"

İslam aleminin yatırımları katlara, atlara, yatlara değil insanlığın geleceği, barış ve huzura yapması gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Bu konuda İslam aleminin mutlaka bir öz eleştiri yapması gerekiyor. Ülke olarak, ülkenin yönetiminde sorumluluk almış arkadaşlar olarak uzağı görmemiz gerekiyor. Önümüze konan engelleri göremezsek, ileri bakışlı bir yaklaşımda olmazsak korkarım ki tuzaklara daha fazla düşeriz. O yüzden millet olarak uyanık olmamız gerekiyor. Tuzaklara düşmeyecek şekilde geleceğe dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Maalesef bölgede yüzyıllardır kendilerine göre hesap yapıp, ülkeyi bir terzi makasıyla kumaşı keser gibi biçenler, yeni bir süreci de başlatmış durumdalar. Bu doğrayıp kenara koydukları ülkelere bugün yeni bir şekil vermeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu coğrafyada ve yanı başımızda fason tabelalara müsaade etmeyecek şekilde bir yaklaşımı, bilinci bayram vesilesiyle oluşturmalıyız."

- "Şehit ailelerini, gazilerimizi unutmayın"

Bakan Müezzinoğlu da tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Türkiye'ye ve tüm İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve sevgi dolu bayramlar dileyen Müezzinoğlu, "Bayramlar sevgi, paylaşmak demektir. İnşallah kırgınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalktığı, birbirimize daha çok sarıldığımız, birlikte büyük millet olmanın ve büyük hedeflere yürümenin vesilesi olur bayramlarımız." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle tüm milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlarken, sevdiklerimizle birlikte bayramımızı kutlarken şehit ailelerini unutmayın, gazilerimizi, ailelerini unutmayın. Çünkü coşkularımızı, bayramlarımızı ve geleceğe olan hayallerimizi, onların o fedakarlıkları sayesinde yaşıyoruz. Onları unutmayalım, onlara olan sorumluluklarımızı hatırlayarak, onları da ziyaret ederek bayramlarını tebrik ederek bayramlarımızı kutlayabilmeyi temenni ediyorum."

Bakanlar Müezzinoğlu ve Çelik, daha sonra bayramlaşma törenine katılan bazı çocuklara harçlık dağıttı.

Bu sırada Bakan Çelik'in çocuklara vermek üzere elinde tuttuğu paraları gören Bakan Müezzinoğlu, "Başka çocuk kalmadı, paraları bana verebilirsin." diye espri yaptı.

Yorumlar