Boşanma protokolü nedir, nasıl yapılır

Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'nın boşanmasının ardından, boşanma protokolü en çok konuşulan konular arasına girdi. Peki boşanma protokolü nedir, nasıl yapılır, ne gibi fayda sağlar.

Google Haberlere Abone ol
Boşanma protokolü nedir, nasıl yapılır

Boşanma protokolü, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın boşanmasının ardından en çok merak edilen konular arasına girdi. Boşanma protokolü nedir, ne işe yarar, faydası nedir gibi sorular aranmaya başladı. İşte boşanma protokolü hakkında merak edilenler:

Boşanma protokolüne, boşanmanın ek maddeleri de diyebiliriz. Boşanmanın niteliği ne olursa olsun anlaşmalı ya da anlaşmadan ek olarak davaya eklenmesi gereken maddeleri içeren bir sözleşmedir. Boşanmanın sonucunda da geçerli olacak maddeler içerir. 

Boşanan tarafların anlaşılan maddeler üzerine hemfikir olmaları ve maddelere eksiksiz uymaları zorunludur.

Boşanma Protokolüne uymak zorunlu

Boşanma taraflarının imzaladığı protokol, boşanma sözleşmesi gibi bir anlama da geliyor. Velayet, tazminat, mal paylaşımı, nafaka gibi konuların ortak karara bağlandığı protokole, her iki tarafında istisnasız tüm maddelerine uymaları zorunlu. Maddelerden birine dahi aksi davranış sergilenmesi cezai müeyyideler içeriyor.

Avukat Hazırlamalı

Boşanma protokolünün mutlaka işin ehline yazdırılması gerekiyor. Hukuki bir anlaşma niteliğinde olan boşanma protokolü, maddi durumları da içeriyor. Protokolün içeriğinde olan bir eksiklik ya da yalnışlık maddi anlaşmalarının sonucu olumsuz etkileyebilir. Nafaka ve tazminat gibi konuların karara bağlandığı metin boşanma avukatları tarafından hazırlanmasında fayda vardır.

Boşanma protokolünden vazgeçilir mi?

Protokolden vazgeçme hakkı her zaman saklı tutulmuştur. Protokolün zorla imzalatılması ve ya sonradan vazgeçilmesi durumunda protokülün iptali yoluna gidilebilir. Bunun için dilekçe ile ilgili kurumlara başvurmak yeterlidir.

Yorumlar