Bodrum'da dalgıçlar deniz dibinden atık topladı

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliğinde dalgıçlar, denizden otomobil lastiği, sandalye gibi çok sayıda atık malzeme çıkarttı - Deniz dibi temizliği su altı kameralarınca görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da dalgıçlar deniz dibinden atık topladı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde dalgıçların denizden otomobil lastiği, sandalye gibi çok sayıda atığı çıkardığı çalışma, su altı kameralarınca kaydedildi.

Bodrum Belediyesinin "Denize Mavi Yakışır" projesi kapsamında yaz sezonuna kadar sürecek deniz dibi temizliği çalışması, bu hafta Akyarlar Mahallesi'nde devam etti.

Akyarlar Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen etkinliğe, belediyede görevli 10 dalgıç katıldı. Yaklaşık iki saat deniz dibinde kalan dalgıçlar, otomobil lastiği, sandalye, cam ve teneke kutu gibi çok sayıda atık malzeme çıkardı.

Dalgıçlara eşlik eden teknelere taşınan atıklar, daha sonra limana getirilerek burada bir süre sergilendi. Etkinliğe katılan ilkokul öğrencilerine, belediye yetkililerince atık malzemelerle ilgili bilgiler verilerek, çöplerin denize atılmaması gerektiği anlatıldı.

Temizlik çalışmasını izleyen emekli doktor Murat Akçar, toplumun çevre temizliğine daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Çevreye atık atılmaması gerektiğine değinen Akçar, "Bu plaj, deniz, milyonlarca yıl içerisinde oluşuyor. Biz bunu kısa süre içinde yok ediyoruz. Sahillerimizi kısa sürede çöplüğe döndürüyoruz. Bu turizmi olumsuz yönde etkiliyor." diye konuştu.



Yorumlar