Binali Yıldırım'dan müjde: Sultanbeyli'de 60 bin tapu dağıtılacak

İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, Sultanbeyli'de 60 bin vatandaşın tapu sorununun giderileceği müjdesini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım'dan müjde: Sultanbeyli'de 60 bin tapu dağıtılacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki tapu sorununu çözeceklerini açıkladı.

Yıldırım, Yerel seçim projeleri kapsamında, Sultanbeyli'de 60 bin vatandaşın tapusunun dağıtılacağını açıkladı.

Yıldırım'ın projelerini açıkladığı binaliyildirim.com.tr sitesi üzerinden duyurulan Sultanbeyli projesinin detayları şöyle:

Her dönüşüm alanına özel tip sözleşme belirlenecek. Belediye onaylayacak, hak sahibi komşusunun ne aldığını bilecek. Hakkaniyet ve şeffaflık olacak.

Alanına göre, farklı geliştirme modelleri kullanılacak. Mevcut stoktaki konutlar eğerlendirilip, geçici konutlar verilecek.

İlçemizde 2/B kadastro işlemleri tamamlanan 60 bin vatandaşımıza, tapularını en kısa sürede dağıtacağız. 

Sultanbeyli ilçesi 1980 sonrasında yoğun göç dalgaları ve hızlı nüfus artışına muhatap oldu. İlçe nüfusunun bu denli hızlı artışına çözüm üretmek adına pek çok plansız ve kontrolsüz yapı inşa edildi.

1996 yılından sonra çeşitli çalışmalar yapıldıysa da Sultanbeyli’nin mülkiyet, kadastro ve tapu sorunu çözüme kavuşamadı. Özellikle Mecidiye Mahallesi’nde yaşayan 60 bin vatandaşın yaşadığı binaların kadastro ve tapu işlemleri tescillenemedi. Sultanbeyli ilçesinin 400 bin m2’sinde kurulan Mecidiye Mahallesi’nde bulunan 800 binanın tapu sorunu artık çözülecek. 2/B kadastro işlemi tamamlanan 60 bin vatandaşa tapuları verilecek.

İŞTE BİNALİ YILDIRIM'IN SULTANBEYLİ PROJESİ

Yorumlar