Binali Yıldırım'dan "CHP propagandası" yapan sanatçılara sitem

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım, bir grup sanatçının, "İmamoğlu propagandası" yapmasına tepki göstererek, "Ona destek verince İstanbul'un diğer yarısının gönlünü kırmış olursunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım'dan "CHP propagandası" yapan sanatçılara sitem

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Yıldırım, bir grup sanatçının birleşip CHP'ye destek açıklaması yapmasına anlamlı ve ders gibi sözlerle sitem etti.

Yıldırım şöyle konuştu:

Benim düşüncem çok açık. Sanatçılar toplumumuzun, herkesin ortak değeridir. Nasıl Atatürk bizim ortak değerimizse, sanatçılarımız da böyledir. Sanatçıların bir tarafta kümelenmesi çok doğru bir iş değildir.

Şöyle anlaşılıyor. İstanbul'un yarısı beni desteklemiş, yarısı da arkadaşı desteklemiş. Siz onun yanında aleni yer alır, ona destek atarsanız, diğer yarısının gönlünü kırmış olursunuz. Bu doğru bir şey mi? Herkesi kucaklayın.

Biz taraf tutabiliriz. Biz siyaset yapıyoruz. Sanatçı ise herkese hitap ediyor. Sağcısına da, solcusuna da, liberaline de, muhafazakarına da...

Sanat ne demek? Sanat, insanların hayatını zenginleştirmek, stresini azaltmak, kültür dünyasını zenginleştirmek için vardır.

Siyasi görüşleri olabilir. Amenna! Mutlaka olacak. Gidecek oy kullanacak. Bireysel olarak da ifade edebilir. Ben bu arkadaşın kazanmasını isterim, daha iyi çalışır diyebilir de. Bir beis yok.

Ama hep beraber organize olup, onların sloganını da altına koyarak böyle koro halinde desteklemek sorundur. Onların kariyerine zarar verir.

Biraz gönlüm kırıldı. Öyle yani. Bizim ne eksiğimiz var canım. Yaşımız ondan fazla olabilir ama tecrübemiz çok fazla.

Bugün İstanbul'da, bir asırda yapılamayan işleri yapmışız. Avrasya Tüneli , Marmaray, hızlı trenler, Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı, tüneller, yollar...

Türkiye'nin çehresini değiştirmişiz. Bunlar bir anlam ifade etmiyor mu? Bu kadar da bir sitemim olsun artık.

Yorumlar