Binali Yıldırım Çatalca köyleri projesini açıkladı

İBB başkan adayı Yıldırım, Çatalca ile ilgili projelerini açıkladı. Projeler arasında Çatalca köylerinin hepsine

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım Çatalca köyleri projesini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, Çatalca köyleriyle ilgili projelerini açıkladı.

Yıldırım'ın kendi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada projeler için şöyle denildi:

Artık adına mahalle dense de köy hayatının tüm güzelliklerini taşıyan yerleşim birimlerimiz hızla kalkınacak. Bu köylerde geleneksel izler, günümüzle harmanlanarak işlevsel hale getirilecek. Bu sayede köylerimiz, şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için cazip hale getirilerek köy halkının ekonomisine katkı sağlayacak. İstanbul’un çiçek ihtiyacı Çatalca köylerinden üretilecek.

Belgrat Eko Köy ve Gurme Köy

Çatalca, iç turizmin cazibe merkezi haline gelecek. Bu kapsamda Belgrad Mahallesi’nde 275 Bin m² bir alanda ‘’ Eko Köy ve Gurme Köy ‘’ inşa edilecek. Projenin içinde; giriş meydanı ve takı, bisiklet parkı, çeşme, korkuluk, satış birimleri, kamp alanı, etkinlik alanı, eko tarım alanı, spor alanı, köy kahvesi, festival alanı, köy içi yol düzenlemesi bulunacak.

Gümüşpınar – Danamandıra Mandacılık Köyü

Gümüşpınar ve Damandıra Mandacılık Köyü ile toplamda 63 milyon 145 bin 265 m² bir alanda mandıra üretim merkezleri,giriş meyanı ve takı, bisiklet parkuru, parkı çeşmesi, satış birimleri, festival ve kamp alanları, sultanlar yürüyüş yolu, otoparkı, su deposu ve otobüs parkıyla herkesin hayran kalacağı entegre bir tesis ve yaşam – turizm merkezi kurulacak.

Kestanelik Et ve Et Ürünleri Köyü

10 bin m² proje alanına, 2 bin m² inşaat alanına sahip olan, meydanı, satış birimleri, mezbahası, deri imalathanesi ve mesire alanıyla hayvancılıkta çağı yakalayan entegre bir merkez kurulacak.

Karamandere Doğa Sporları Köyü

Karamandere Köyü doğa sporları merkezi haline geliyor. Köy ve çevresinde yapılan düzenlemeler ile doğa sporlarının meraklıları için yeni adres Karamandere Köyü oluyor. Köy ve çevresinde toplamda 29 bin m²’lik bir alanda çevre düzenlemesi yapılıyor. Bisiklet yolları ve yürüyüş parkurlarıyla çevrilen bölgenin 3 bin m² kapalı alan şeklinde inşa ediliyor.

Çatalca-Nakkaş Süt Köyü

İstanbul'da son yıllarda epey rağbet gören doğal ya da organik süt ihtiyacı Nakkaş'tan karşılanacak. Nakkaş'ta kurulacak süt çiftlikleri İstanbul’un süt üretim merkezi haline gelecek. Düşük maliyetle üretilen süt; uygun fiyata tüketiciye satılabilecek.

Çiçekköy Festival Köyü

Çiçek festivali için yeni bir alan kuruluyor. 12 bin m2lik alanda düzenlenecek çiçek festival köyü; her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayacak. Festival alanını 9bin metrekaresi açık alandan oluşacak.

İnceğiz Mağara Turizmi, Doğa Sporları Köyü

Çatalca’nın İnceğiz Köyü, mağara sporlarıyla kalkınıyor. Köyün tabii yapısında bulunan mağaralar, doğa sporlarına uygun hale getiriliyor. Sporcuların beslenme ve barınma gibi ihtiyaçları da köy sınırları içerisinde karşılanıyor. Köyde gerçekleşecek alışveriş ile köy ekonomisi canlanıyor. Mağara turizmi, glamping ve doğa sporlarıyla köyün kalkınma hamlesi gerçekleştiriliyor.

Elbasan Gençlik Köyü

Elbasan köyü baştan aşağıya yenileniyor. Çevre düzenlemeleri ve yatırımlar yapılıyor. Elbasan Köyü bir Gençlik Köyü’ne dönüşüyor. Toplamda 16 milyon m²lik bir bölgeye festival alanı kuruluyor. Festival alanı çevresinde konaklama ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapı sistemleri kuruluyor.

Celepköy Tarım Köyü

İlerlemiş tarım ve hayvancılık teknolojisiyle birlikte köyde üretilen ürünler, İstanbul içinde sağlanacak pazarlama imkanlarıyla doğrudan tüketiciyle buluşabilecek.

Çatalca Ormanlı Festival ve Uçurtma Köyü

Köyde Endemik bitkilerin verdiği altyapıdan hareketle tematik tarım alanları kurulacak. Rengarenk bitkilere ev sahipliği yapan köy, aynı zamanda uçurtma festivallerinin gerçekleştirildiği mekan olacak.

BİNALİ YILDIRIM'IN ÇATALCA PROJELERİ BURADA

Yorumlar