Beştepe'de Gaziler Günü Töreni

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Vatan için, bayrak için, devlet, millet için gazaya, şehadete bu derece sevda ancak bizim ülkemizde vardır. Gaziler Günü bizler için bir hatırlama, farkındalık veya tören yapma günü değildir çünkü zaten bir an bile unutmuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Beştepe'de Gaziler Günü Töreni

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatan için, bayrak için, devlet, millet için gazaya, şehadete bu derece sevda ancak bizim ülkemizde vardır. Gaziler Günü bizler için bir hatırlama, farkındalık veya tören yapma günü değildir çünkü zaten bir an bile unutmuyoruz." dedi.

Soylu, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Gaziler Günü Töreni'nde sadece bugün değil her zaman bu milletin gönlünde, zihninde çok farklı ve onurlu bir yere sahip olan, kendilerini siper eden gazilerin gününü kutladı.

Hastaneler, evler ve başka mekanlarda pek çok gaziyi ziyaret ettiğini, sayısını hatırlayamayabileceğini ifade eden Soylu, gazilerin şahsiyetlerinin, gözlerindeki ve kalplerindeki inancın, metanetin, vakar ve gururun, vatan sevdasının, "Ayağa kalkayım tekrar gideceğim, ne olursunuz beni tekrar gönderin, yarım kalmış işimi tamamlayayım." deyişlerinin tek tek hatırlandığını söyledi.

Soylu, bu ülkenin her köşesinde şehit cenazesine gidildiğini, her şehrinde gazi ziyareti yapıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hiç şüpheniz olmasın evladının arkasından 'Vatan sağ olsun.' diyebilen baba ancak bizim ülkemizde vardır. 'Devlet için yetiştirdim, devlete de verdim.' diyebilen baba, oğlunun cenaze namazını kıldırıp ardından da mikrofonu eline alıp hem kendini hem de milleti teskin eden baba ancak bizim ülkemizde vardır. Vatan için, bayrak için, devlet, millet için gazaya, şehadete bu derece sevda ancak bizim ülkemizde vardır. Gaziler Günü bizler için bir hatırlama, farkındalık veya tören yapma günü değildir çünkü zaten bir an bile unutmuyoruz."

Gaziler Günü'nün muhasebe etme, "Acaba bu evlatlarımıza karşı bir eksiğimiz, kusurumuz var mıdır, bu ülke için, bu vatan için, gelecek nesillerimiz için gayretimizde, çalışmamızda bir eksiklik var mıdır?" denilerek hesaba çekme günü olduğunu dile getiren Soylu, gaza ruhunun ise gündelik işlerde ilham verdiğini dile getirdi.

Bakan Soylu, bu fedakarlığın, adanmışlığın ve sahiplenmenin hakkını verebilmek için kendilerini gayrete getiren manevi gücün gaza ruhu olduğunu kaydetti.

Yorumlar