Berkezköy Metin Seçkin Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Çerkezköy Eğitim Gönüllüleri Derneği bünyesinde yer alan 28 hayırsever tarafından yaptırılan 25 derslikli Metin Seçkin Ortaokulu. düzenlenen törenle eğitime açıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve...

Google Haberlere Abone ol
Berkezköy Metin Seçkin Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Çerkezköy Eğitim Gönüllüleri Derneği bünyesinde yer alan 28 hayırsever tarafından yaptırılan 25 derslikli Metin Seçkin Ortaokulu. düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törene. Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okula merhum oğlu Metin Seçkin’in adı verilen Hayırsever Mustafa Seçkin, törende yaptığı konuşmasında, "Bu hayıra vesile olmamızı sağlayan, bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Okula oğlumun isminin verilmesi bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Çerkezköy İlçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Okulumuzun bir kısmının kamulaştırmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaparak katkıda bulunduk. Ayrıca okulumuza 300 bin liralık daha yardım yaptık. Çerkezköy’deki eğitimin bugün geldiği nokta, eğitim için yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Ben bu okulun yapılmasında emeği geçen 28 hayırsever vatandaşımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Biz de 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa ettiğimiz okullarımızın yaklaşık bir ay sonra 10.’sunun devir teslimini gerçekleştireceğiz. Yıl sonunda da Saray ilçemizdeki teknik lisenin devir teslimini yaparak projemizi tamamlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Ben bu eğitim yuvasının Çerkezköy’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Mehmet Ceylan ise, konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, “Eğitim öğretimde 2019 yılı için yeni okulların yapılması ile birlikte derslik ihtiyacının giderilmesi ve tekli eğitime geçilmesi hedeflenmektedir. Fiziki şartları iyileştirerek öğretmenlerimizin gayreti ve katkıları ile çocuklarımıza en üst seviyede eğitim vererek onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız. 2017–2018 Eğitim Öğretim Yılının açılışını Malkara ilçemizde yine bir hayırseverimiz tarafından eğitime kazandırılan okulumuzda yaptık. Devletimizin desteği ve aynı zamanda hayırseverlerimizin katkılarıyla eğitimde var olan mevcut eksikliklerin tamamlanması için çalışıyoruz. Hayırseverlerimize, örnek davranışları için teşekkür ediyorum. Hayırsever Mustafa Seçkin’e şükranlarımı sunuyorum. Merhum oğlu Metin Seçkin’in adı bu güzel eser ile birlikte ölümsüzleştirildi” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulun yapımına katkıda bulunan 28 hayırsevere Vali Ceylan ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Metin Seçkin Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından okulun eğitime kazandırılmasına katkı sağladıkları için Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayırsever Mustafa Seçkin ve eşi Mahire Seçkin ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e plaket takdim edildi. Plaketlerin verilmesinin ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Metin Seçkin Ortaokulun açılışı, İlçe Müftüsü Vehbi Bardakçı tarafından dua okunmasının ardından Vali Ceylan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ile gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri okulda incelemede bulundu. Sınıflara girerek öğretmen ve öğrencilerle görüşen Vali Ceylan, yeni eğitim öğretim yılını ve yeni eğitim yuvalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yorumlar