Benzia'nın kıyafeti CHP'li ismi rahatsız etti

Fenerbahçe'nin Fransa'dan transfer ettiği Cezayir kökenli futbolcusu Benzia'nın geleneksel kıyafeti CHP'li İbrahim Sözen'i rahatsız etti.

Google Haberlere Abone ol
Benzia'nın kıyafeti CHP'li ismi rahatsız etti

Fenerbahçe'nin Cezayirli futbolcusu Benzia'ya, namaz için giydiği geleneksel kıyafetten dolayı İbrahim Sözen'den eleştiri geldi.

Sarı-Lacivertli takımın yıldız futbolcusu Yassine Benzia'nın Cuma namazı için giydiği Kandura kıyafetine CHP kanadından eleştiri geldi.

CHP'nin İstanbul'dan çıkardığı son belediye başkanı olan Nurettin Sözen’in yeğeni İbrahim Sözen, Benzia'nın namaz için giydiği kıyafeti soyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

Ayrıca CHP üyesi olan İbrahim Sözen, kişisel Twitter hesabından Benzia için "Özel yaşamında ne yaparsa yapsın, ancak profesyonel oyuncu olduğun takımın kampında oranın formasıyla oranın kuralı ile davranacak, radikal dinci giysisi ile Fenerbahçe kampında boy gösteremezsin" ifadelerini kullandı.

BENZİA'NIN GELENEKSEL KIYAFETİ KUNDURA NEDİR?

Ayak bileğiene kadar inen, uzun kollu, tunik yapıda olan Arapların geleneksel erkek kıyafetidir. Kandura; çeşitli bölgelerde savb, sob, suriyah, kandurah şeklinde de isimlendirilirken Libya'da 'dişdaşa' diye adlandırılır. Bu giysinin altına genellikle izaar veya vuzar diye isimlendirilen bir iç giysi giyilir.

Fas'ta bu giysinin kolları daha kısa olarak önümüze çıkmaktadır. Tişört görünümünde olan bu giysiye ise gandura denir.Suudi Arabistan'da boyun kısmı daha geniş ve etrafı nakış işlemelidir. Ayrıca bir de göğüs cebi bulunur. Tanzanya'da ise bu giysiye kanzu denilir. Katar'da neredeyse yere değerken Suudi Arabistan'da bu ayak bileğinin üzerindedir. Suriye'de ise bu giysiye benzeyen entariye 'cellabiye' adı verilir.

Yorumlar