Belçika Meclisi'nde 'Sürtük' krizi

Belçika Meclisi aşırı sağcı vekil Jan Penris'in bir başka milletvekiline hitap şekli krizi neden oldu. Terör örgütü DEAŞ safında savaşmak üzere Suriye'ye giden Belçika vatandaşlarının ülkeye geri dönüşleri üzerine çıkan tartışmada Penris, vekil Carina Van Cauter'e 'sürtük' deyince Belçika Meclisi karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Belçika Meclisi'nde 'Sürtük' krizi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Belçika Meclisi'nde Suriye'de terör örgütü DEAŞ safında savaşan vatandaşların ülkeye dönüşü ile ilgili yaşanan tartışma krize dönüştü. 

Aşırı sağcı vekil Jan Penris'in tartışma esnasında bir diğer milletvekili olan Carina Van Cauter'e sürtük demesi tartışmayı alevledirdi. 

Kamerların kayıtta olmadığı sırada yaşanan olayda Penris'in Cauter'e iki defa üst üste "sürtük" dediği ifade edildi. 

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Tartışmaların büyümesi üzerine çok tepki alan Penris, sürtük diye hitap ettiği Carina Van Cauter'dan özür dilemek zorunda kaldı.

"HERKESİN FİKRİNE SAYGI DUYULMALI" 

Annesi Türk, babası Faslı olan milletvekili Nawal Ben Hamou, Penris’i tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: “Bir kadına sürtük demek ve suçlamak tamamen kabul edilemez. Demokrasi ortamında herkesin fikrine saygı duyulmalı ama asla hakaret edilmemeli. Milletvekillerinin örnek olması lazımken sırf kendisi ile aynı düşüncede olmaması nedeniyle hakaret etmemeli"

"PENRIS'İN ALKOL SORUNU VAR" 

"Sürtük" demesinin üzerine büyük tepkiler alan Penris ise, Van Cauter'den özür dilemesinin ardından geçici olarak politikadan çekildiğini açıkladı. Vlaams Belang Partisi'nin Federal Meclis Grup Başkanı Filip Dewinter, "Meslektaşım Penris ile yaptığım görüşme sonucunda geçici olarak politikadan çekilmesi yönünde anlaşma sağladım. Penris’i 35 yıldır tanıyorum ve alkol sorunu olan bir milletvekili. Alkol sorununu bertaraf etmek için tedavi görecek" dedi.

Yorumlar