Başpolis memurunun görevden uzaklaştırılması

- İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü: - "Yazılı, görsel medya ile sosyal paylaşım sitelerinde İstanbul Milli Eğitim Müdürü ile ilgili yer alan ve söylendiği iddia edilen sözler kesinlikle kullanılmamış olup, olayın oluş şekli ve içeriği de tamamen yanlış aksettirilmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Başpolis memurunun görevden uzaklaştırılması

İSTANBUL (AA) - İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile ilgili basında yer alan, bir başpolis memurunun görevden uzaklaştırılmasına ilişkin olayın yanlış aksettirildiği belirtildi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yazılı, görsel medya ile sosyal paylaşım sitelerinde İstanbul Milli Eğitim Müdürü ile ilgili yer alan ve söylendiği iddia edilen sözlerin kesinlikle kullanılmadığı kaydedildi.

Olayın oluş şekli ve içeriğinin tamamen yanlış aksettirildiği aktarılan açıklamada, görevden uzaklaştırma konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamalarının olayın mahiyetini ve boyutunu ortaya koyduğu bildirildi.

Açıklamada da yer verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Yazılı, görsel medya ile sosyal paylaşım sitelerinde 'Bir polis memurunun durdurduğu araca yazdığı ceza nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı' içeriğiyle yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Olay 28 Şubat'ta Avrasya Tüneli Avrupa Yakası girişindeki kontrol noktasında meydana gelmiştir. Görevliler tarafından 'usulsüz çakar kullanımı' nedeniyle durdurulan bir aracın makul sürede gerekli cezai işlemin uygulanıp 7 gün içerisinde çakarlarını söktürmesi tebliğ edilerek gönderilmesi gerekirken, işlem yapılmadan 50 dakika bekletildiği, ilgili başpolis memuruna telsiz ve telefon vasıtasıyla ulaşılamaması üzerine sorumlu il emniyet müdür yardımcısının kontrol noktasına gelerek durdurulan araca cezai işlemi uygulatıp gerekli tebligatı yaptırdıktan sonra uygulama noktasından gönderdiği belirlenmiştir.

İlgili başpolis memuruna uygulama noktasından sorumlu olmasına rağmen durdurulan aracı işlem yapmadan 50 dakika bekleterek vatandaşa kötü muamelede bulunması, görev yerinde personelin yoklamasını almaması ve görev yerine gelmediği belirlenen 5 personeli üstlerine bildirmemesi hususlarından idari soruşturma başlatılmış, Valilik makamınca hakkında 'görevden uzaklaştırma' tedbiri uygulanmıştır."

Yorumlar