Başkan Özakcan; "Kadınlarımızı yaşamın her alanında görmek istiyoruz"

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Fatih Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen Aşçı Çıraklığı Kursunun son eğitim gününde kursiyerleri ziyaret etti.Efeler Belediyesi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR)...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Özakcan; "Kadınlarımızı yaşamın her alanında görmek istiyoruz"

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Fatih Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen Aşçı Çıraklığı Kursunun son eğitim gününde kursiyerleri ziyaret etti.

Efeler Belediyesi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) işbirliğiyle kadınlara yönelik düzenlenen Aşçı Çıraklığı Kursu hakkında kurs öğretmeni Esra Kasap’tan bilgiler alan Başkan Özakcan, kursiyerlerle sohbet ederek başarılarının devamını diledi. Başkan Özakcan’a ziyaretinde Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu ve Efeler Belediyesi birim amirleri de eşlik etti.

Kurs öğretmeni Esra Kasap, mutfak kültürüne dönük teorik ve pratik eğitim verdiklerini, 6 hafta süren eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazanan kadınların, bu işi ticarete atılarak gelir kapısı sağlayabileceklerini söyledi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, profesyonel bir meslek olan Aşçılık Çıraklığı kursunun modern koşullarda yapılmış mutfakta, hijyen kurallarına uygun olarak verildiğini belirtti. Sosyal belediyecilik gereği bu tür kurslar açtıklarını ve açmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Özakcan,” Açtığımız kurslarımızla meslek sahibi olan veya mesleki gelişimi sağlayan kursiyerlerimiz kendi aile ekonomilerine, ülke ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Kadınlarımız kursta öğrendiklerini sahada uygulayarak ev ekonomisine katkıda bulunabilecek. Kadınlarımızı sadece evlerde değil yaşamın her alanında görmek istiyoruz. Özellikle günümüzde işsizliğin bu kadar fazla olduğu bir dönemde insanlar artık bir meslek edinebilmek için çalışıyorlar. Kadının enerjisi ve gücü görünür olursa, yaşama katılırsa inanıyorum ki yaşamın kalitesi daha çok yükselir” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Özakcan ve beraberindekiler, Efeler Belediyesi Fatih Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladıkları yiyeceklerle birlikte öğle yemeğini yiyerek, kursiyerlerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Yorumlar