Bakü Büyükelçisi Özoral, Türk öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan'ın farklı üniversitelerinde eğitim gören Türk öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi....

Google Haberlere Abone ol
Bakü Büyükelçisi Özoral, Türk öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan'ın farklı üniversitelerinde eğitim gören Türk öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi.

Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat'ın da bulunduğu iftar sonrasında, Büyükelçi Özoral öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Azerbaycan'da yaklaşık 3 bin Türk öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Özoral, öğrencilere sahip çıkmanın, onların sıkıntılarını çözmenin kendilerinin borcu olduğunu söyledi.

Ortak sıkıntılardan birinin barınma sıkıntısı olduğunu ifade eden Özoral, Türk öğrenciler için yurt yapımının gündemlerinde olduğunu, bu konuda elinden geleni yapacağını vurguladı.

Öğrencilere birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını ve her zaman birbirlerine sahip çıkmalarını tavsiye eden Özoral, "Siz birbirinize sahip çıkmazsanız başkaları size sahip çıkmaya çalışır. Sizi kullanmaya, kendi niyetlerine karşı alet etmeye çalışanlara karşı dikkatli olun. Devletine, milletine ihanet edenlere asla fırsat vermeyin. Geçen sene 15 Temmuz'da olduğu gibi hepimiz devletimize, milletimize, bağımsızlığımıza, egemenliğimize her zaman sahip çıkmaya mecburuz." dedi.

Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntılara değinen ve Türkiye'nin oralardan gelen mültecilere kapılarını sonuna kadar açtığını hatırlatan Özoral, "Fakat Türk milleti olarak bizlerin gideceği başka yerimiz yok. Bu devletimize sonuna kadar sahip sıkacağız. Bizi hain çemberlerin içine çekmek isteyenler, bu devletin, bu milletin varlığına kastetmek isteyenler var. Türkiye'yi yeryüzünden silmeye çalışanlar var. Bunların hiçbirine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.



Yorumlar