Bakan Yılmaz'dan 'geçici kayıt' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, LGS'de başarının azaldığına ilişkin yapılan eleştirilere yanıt verdi. Yılmaz, "TEOG'un ilk yapıldığı yıl 10 öğrenci birinci olduğunda kimse bir şey dedi mi" diye konuştu. Özel okullara kesin kayıt yaptıranların sistemden düşeceğini vurgulayan Yılmaz, "Geçici kayıt" hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, öğretmen atamaları için de 1 Eylül tarihini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz'dan 'geçici kayıt' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sınav sistemine ilişkin soruları yanıtladı. Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TEOG'un ilk yapıldığı yıl 10 öğrenci birinci olduğunda kimse bir şey dedi mi? Şimdi onu ikiye katlamışız. TEOG'la bu sınavı karıştırmamak lazım.

'LGS'de sorular zordu' eleştirileri

Sınav sorularının tamamı müfredatta var. Biz örnek soruları yayınladığımızda kimse şikayet etmedi.

Yerleştirmede zorluk var mı?

'Yerleştirmede kaygılar var' deniyor. Hiçbir kaygı yok. Okulların kontenjanını 2 Temmuz'da açıklayacağız. Puanı en yüksek olanlar istedikleri okula girecekler. Yüzde 1'e girenler için de kaygı yok.

Bir kimse puan yüksekliğine göre bin 373 okuldaki kontenjana yerleşecek.

Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar ne olacak?

Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar 'Artık ben başka bir okula gitmeyeceğim' der. Bu öğrenciler kesinlikle bizim listemizden düşecek. Ama bir de geçici kayıt var. Biz çocuklarımızın hepsinden tercih alacağız, özel okullara geçici kayıt yaptıranların liselere kayıtlarına izin verilecektir. Bunun için de özel okul yöneticilerinin de gereken kolaylığı sağlamak istiyoruz.

Öğrenciler 'İmam hatip okullarına yönlendiriliyor' iddiası

Herhangi bir öğrencimizi bir yere yönlendirme var mı? O kadar çok yalan var ki... Ne doğruydu, ne yanlış söylediler bunu çok net şekilde paylaşmak isterim.

Hiçbir kimseyi tercih etmediği okula göndermeyeceğiz.

'Amacımız sınavsız okul'

Esas amacımız, mümkünse bütün okulları sınavsız hale getirmek. Eğer buna her yıl bir-iki okul eklersek, yine başladığımız noktaya döneriz. Ama gözden geçirme olacaktır.

Bundan sonra daha çok okuyanlar, daha çok düşünenler daha başarılı olacaktır.

Öğretmen atamaları 1 Eylül'de

Bizim dönemde 584 bin öğretmen ataması yaptık. Bu yıl 25 bin atama daha yapacağız. 20 bin öğretmenimizin mülakatını tamamladık. Arkadaşımız güvenlikle ilgili bir yazının beklendiğini söyledi. En kısa zamanda mülakat sonuçlarını açıklayacağız. 1 Eylül gibi 25 bin öğretmenimiz eğitim ailesiyle buluşacak."

Yorumlar