Bakan Sarıeroğlu, Adana'da İş Kulübü'nü açtı

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: - "2017 yılında 1 milyon 57 bin kişiye işe aracılık, iş bulma konusunda destek olan Türkiye İş Kurumunun 2018 yılındaki hedefi, 1 milyon 250 bin kişiye işe yerleştirme hizmeti vermektir" - "Bu yıl 'artı 2 istihdam' hedefi doğrultusunda çok güçlü istihdam artışlarına ulaşacağımıza inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Sarıeroğlu, Adana'da İş Kulübü'nü açtı

ADANA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "2017 yılında 1 milyon 57 bin kişiye işe aracılık, iş bulma konusunda destek olan Türkiye İş Kurumunun 2018 yılındaki hedefi, 1 milyon 250 bin kişiye işe yerleştirme hizmeti vermektir." dedi.

Sarıeroğlu, Çukurova Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi'ndeki İş Kulübü'nün açılışında yaptığı konuşmada, 21. İş Kulübü'nün açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

İş kulüplerinde gençler, kadınlar, madde bağımlıları, dezavantajlı konumda olanlara hizmet edildiğini belirten Sarıeroğlu, bugün üniversitede açtıkları kulübün temel hedef kitlesinin ise gençler olacağını dile getirdi.

Gelecek dönemde Adana'da birinci gündemlerinin istihdam olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"İstihdam konusu AK Parti iktidarları döneminde birinci gündem maddesi olmuş durumda. Türkiye'nin istihdam ve iş gücü piyasası açısından kalbi olduğuna inandığım Türkiye İş Kurumu da son 16 yıl içerisinde çok büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdi. 2002 yılında Türkiye çapında yaklaşık 24 bin kişinin işe yerleştirilmesini gerçekleştirmiş bir kurum varken bugün 2017 yılı sonu verilerine göre bir sene içerisinde 1 milyon 57 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etmiş bir kurum haline gelmiş. Geçmişte sadece yurt dışına işçi gönderen bir kurum olarak hafızalarda yer alırken bugün Türkiye'nin 81 ilinde her köşesinde aktif iş gücü programları uygulayan, mesleki eğitim faaliyetleri gerçekleştiren bir kurum haline gelmiş durumda. Bu AK Parti iktidarının istihdama, gençlere, engellilere, kadınlara iş gücü piyasasına giriş anlamında destek olma konusunda vermiş olduğu önemi çok net olarak ifade ediyor."

Sarıeroğlu, seçim beyannamelerinde çok güçlü hedefleri, önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları ortaya koyduklarını dile getirerek "2017 yılında 1 milyon 57 bin kişiye işe aracılık, iş bulma konusunda destek olan Türkiye İş Kurumunun 2018 yılındaki hedefi, 1 milyon 250 bin kişiye işe yerleştirme hizmeti vermektir." ifadesini kullandı.

- "Genç istihdamı artırılacak"

En önem verdiği konunun Türkiye İş Kurumunun bilişim alt yapısını güçlendirmesi olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, bunun adımlarını çok güçlü şekilde attıklarını anlattı.

Sarıeroğlu, gençlerin çalışma hayatında çok etkin yer almalarıyla ilgili en çok odaklandıkları konunun, atalet içerisindeki grubu aktifleştirmek olduğunu belirterek, Türkiye'deki iş gücü piyasaları açısından önem verdikleri diğer bir konunun da iş verenlerin aradığı nitelikte eleman bulma sorunu olduğunu, bu kapsamda mesleki eğitim kurslarını, aktif iş gücü programlarını güncellendiğini dile getirdi.

İş başı eğitim programlarını süresinin üç ay olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, sektör odaklı bir bakış açısını ortaya koyduklarını, bilişim ve imalat sektörlerinde bunu 6 aya çıkardıklarını, kodlama, siber güvenlik, bulut uzmanlığı gibi alanlarda da 9 aya çıkacak seviyede iş başı eğitim programlarının yapılmasına imkan sağladıklarını ifade etti.

Bakan Sarıeroğlu, gençlerle ilgili sosyal çalışma programını devreye sokacaklarını, bunun detaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydetti.

Temmuz ayından itibaren 10 bin liralık meblağlarla gençlere verecekleri kuponlarla mesleki eğitim imkanlarından kendi istedikleri şekilde faydalanmalarına imkan sağlanacağını belirten Sarıeroğlu, "Bu attığımız adımlarla genç istihdamın artırılması, geçtiğimiz ay yüzde 4,2'lik bir azalış gösteren genç işsizliğimizin daha da düşük seviyelere indirilmesiyle ilgili çabalarımızı çok boyutlu olarak sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

- Kadınların iş gücüne katılımı

Bakan Sarıeroğlu, kadınlara iş gücü piyasasına girişleriyle ilgili de önlerindeki engelleri hem mevzuat hem de uygulama anlamında kaldırmış durumda olduklarını belirtti.

Şu anda en çok iş gücü piyasası anlamında pozitif ilerleme sağlayan grubun kadınlar olduğunu aktaran Sarıeroğlu, "Şu anda yüzde 32 seviyesini geçti iş gücüne katılım oranları, 2023 yılında inşallah yüzde 41'e çıkarma hedefimiz var. Kendi eğitim programlarımıza katılımlarını teşvik etmek amacıyla bu dönemde çocuk bakım yükümlülüğü olan annelerimize 2-5 yaş arasındaki çocukları için İŞKUR'un mesleki eğitim ve iş başı eğitim programlarına katılmaları durumunda 400 liralık bir bakım desteği vermeye başladık." diye konuştu.

Sarıeroğlu, hedeflerinin büyük olduğuna işaret ederek "Yüzde 7,4'lük büyüme performansımız var. Büyüme performansımızın şubat ayı iş gücü anketlerinde de görüldüğü üzere 1 milyon 210 bin ek istihdam sağlanmış geçtiğimiz şubattan bu şubata. Mart ayı çok daha yüksek çıkacak. Bu yıl 'artı 2 istihdam' hedefi doğrultusunda çok güçlü istihdam artışlarına ulaşacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Adana'da istihdam

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da Adana'da 2018 yılı hedeflerinin 32 bin 738 kişiyi istihdam ettirmek olduğunu belirtti.

Adana'da 7 bin 838 kadını istihdam ettirmeyi hedeflediklerini belirten Uzunkaya, ayrıca 6 bin 616 genç ve 4 bin 14 üniversite mezununu ile 3 bin 133 uzun süredir iş hayatında olmayanları işe yerleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ın da katılımıyla İş Kulübü'nün açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Sarıeroğlu, açılışın ardından İş Kulübü'nü gezerek gençlerle bir süre sohbet etti.

Yorumlar