Bakan Akar: NATO'da mutabakat sağlanamadı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadele konusunda NATO'da mütabakat sağlanamadığını açıkladı. Akar, "Terörle mücadelede yalnız bırakıldık." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar: NATO'da mutabakat sağlanamadı

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda yalnız bırakıldığını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  NATO'da mütabakat sağlanamadığını duyurdu.

Bakan Akar, "Kimi çevrelerin, ulusal güvenliğimiz için attığımız adımları NATO ittifakını hiçe saydığımızın kanıtı olarak gösterme çabası mantık dışı." açıklamasında bulundu.

"PATRİOT'U VERMEDİLER"

Batılı ülkelerin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasını eleştirmesi ile ilgili konuşan Bakan Akar, "Patriot'u istedik vermediler S-400'ü değerlendirdik. Ayrıca yerli olarak Hisar projesi çalışmalarımız sürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR"

Türkiye'nin NATO içinde tüm yükümlülüklerine bağlı olduğunu ve tüm yükümlüklerini yerine getirdiğinin altını çizen Bakan Akar, "Türkiye, sınırlarımızdaki terör örgütü ile Avrupa arasında bir duvardır. NATO'nun varlığı ve Türkiye'nin üyeliğine dair temelsiz görüşler ortaya atılıyor. Kimileri attığımız adımların NATO ittifakının hiçe saydığımızı öne sürüyordu. Bu temelsizdir. Türkiye, NATO içinde yükümlülüklerini yerine getiriyor. Türkiye, hem halkının hem de NATO'nun sınırlarını korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar