Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları davası

- Art arda meydana gelen kazalarda 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sürücünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasına devam edildi - Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, kazada hayatını kaybeden keman sanatçısı Okan Arıkan'ın olay yeri yakınında bulunan trafik ışıklarını kullanmadığı, karşıya geçerken araçların hız ve mesafe durumuna dikkat etmediği ve yaya geçidini kullanmadığı için tali kusurlu olduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları davası

İSTANBUL (AA) - Bağdat Caddesi üzerinde art arda meydana gelen kazalarda keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sürücünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan altışar yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Orkun Efe Bardak ile taraf avukatları katıldı. Kazada ölen Arıkan ile Arslan'ın yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme hakimi Betül Çelik Dizle, tarafların olaydaki kusur durumuna ilişkin Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından tayin edilen 3 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Bilirkişi tarafından hazırlanan üçüncü raporda, sanık Bardakçı'nın, hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı, karşıya geçmeye çalışan yayayı aydınlatması olan yolda önceden görüp etkili fren ve direksiyon tedbirine başvurmadığı için asli kusurlu olduğu belirtildi.

Raporda, kazada ölen Okan Arıkan’ın ise olay yeri yakınında bulunan trafik ışıklarını kullanmadığı, karşıya geçerken gelen araçların hız ve mesafe durumuna dikkat etmediği, yolun büyük bölümünün geçişini tamamlamasına rağmen sağ şerit üzerinde oyalandığı, bir an önce can güvenliğini emniyete almak için kaplama dışına çıkması gerekirken bu hususa riayet etmediği, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışları ile gerçekleşen kazada tali kusurlu olduğu kaydedildi.

Diğer kazada ölen sürücü Harun Aslan'ın da park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak park edilmiş araçlara çarpması nedeniyle asli kusurlu bulunduğu aktarılan raporda, tutuksuz sanık sürücü Ezgi Aydın’ın kaza yerinde durması park olarak kabul edilmediği, durma eyleminin, her türlü trafik mecburiyeti nedeni ile durdurulma halleri kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle kusursuz olduğu ifade edildi.

Mahkeme, taraflara bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Orkun Efe Bardakçı idaresindeki 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halindeki bir araca çarpmış, Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı.

Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı 34 UU 1544 plakalı aracını görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı 34 BV 8934 plakalı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, sürücü Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı iddia edilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

İddianamede, sürücüler Bardakçı ve Aydın'ın "taksirle ölüme neden olma" suçundan ikişer yıldan altışar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar