BAE'de Erdoğan posteri açtılar, başlarına gelmeyen kalmadı

Bursa'nın İznik ilçesinde kapatılan eski Boyalıca Belediyesi'nin eski belediye başkanı Ali Çil ve arkadaşları, Birleşik Arap Emirliklerine düzenledikleri gezi sırasında Dubai'de üzerinde Osmanlı arması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu posteri açınca gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
BAE'de Erdoğan posteri açtılar, başlarına gelmeyen kalmadı

Olay geçen hafta Dubai'nin en yüksek kulesi olan ve bin 240 mağazanın bulunduğu Dubai Mall adlı alışveriş merkezinde meydana geldi. Eski Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Osmanlı arması ve Erdoğan'ın bulunduğu posteri açarak fotoğraf çektirdi. Durumu fark eden alışveriş merkezindeki polis hemen bu poza müdahale etti, Çil'le birlikte aynı pozu veren Mehmet Özer ve Mehmet Vehbi Aslanoba polis merkezine götürüldü. Çil ve 2 arkadaşı 6 saat gözaltında kaldıktan sonra Türkiye'nin Dubai Konsolosluğu'nun devreye girmesiyle serbest bırakıldı.

Türkiye'ye dönen Ali Çil, "Çantalarımızda Türk bayrağı ve Erdoğan posteri vardı. Açtık, fotoğraf çektirmek isterik. Orada bulunan diğer Pakistan ve Cezayirli turist grupları etrafımızı sardı. Cumhurbaşkanımıza hürmet gösterdiler. "Mübarek başkan" dediler. Kalabalığı gören polis bizi gözaltına aldı. Bizi soğuk odalara koydular. İçerde epey üşüdük. Sonra mahkemeye çıkardılar. Özbek uyruklu bir polis bize tercümanlık yaptı. Hakim bunu ne maksatla açtığımızı sordu. Ben de, 'Sayın Cumhurbaşkanımız sizleri savunurken batıyla ters düştü. Siz neden bunu mahzurlu görüyorsunuz? Erdoğan sizleri savunan bir kişi' ifadesini kullandım" diye konuştu. 

Yorumlar

Ihsan hükümet bu kalleş bae ye ne zaman cevap vereceksin dürmadan türkiye aleyhine çalışıyorlar protesto et nota ver