Azerbaycanlı gazeteciler Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin iftarında buluştu

BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı gazeteciler Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği iftarda bir araya geldi. Bakü'de düzenlenen iftar programına Büyükelçi...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlı gazeteciler Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin iftarında buluştu

BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı gazeteciler Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği iftarda bir araya geldi.

Bakü'de düzenlenen iftar programına Büyükelçi Erkan Özoral, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanlı milletvekilleri, medya yöneticileri ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçi Özoral, Kur'an-ı Kerim ve ezan okunması ile başlayan programda yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın son yıllarda büyük ilerlemeler kaydettiğini, bu ilerlemenin basın hayatına da yansıdığını söyledi.

Azerbaycan'ın gücünü Türkiye'nin, Türkiye'nin gücünü de Azerbaycan'ın gücü olarak gördüklerini ifade eden Özoral, "Bizler birlikte olduğumuz sürece tek başına olduğumuzdan daha güçlü oluruz, kimse sırtımızı yere getiremez." dedi.

Azerbaycan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında yer aldığını, bu sene gerçekleştirilen halkoylaması öncesinde Türkiye'ye yapılan haksızlıkları kınayarak yine Türkiye'ye destek olduğunu hatırlatan Özoral, destek için teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan'ın gelişmesinden her zaman gurur duyduklarını ve duymaya da devam edeceklerini vurgulayan Özoral konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak Azerbaycan'ın ihtiyaçları için elimizde ne varsa kardeşimiz istediği kadar onunla paylaşmaya hazırız. Yeter ki Azerbaycan bizden talep etsin. Tarihimizde çok uzun ayrılık yaşadık bu nedenle kavuşmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Bundan sonra sonsuza kadar birlikte yürümeye karar vermiş iki devletiz. Her zaman birbirimize destek olacağız."

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hamit Karadeniz de basının toplumdaki önemine değinerek, gazetecinin görevinin hakkı ve hakikati yazmak, göstermek olduğunu söyledi.

Medyanın toplumu ıslah noktasında zirveye taşıyacak güce sahip olduğunu ifade eden Karadeniz, Azerbaycan-Türkiye dostluğunu zirveye taşınmasında basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü vurguladı.


Yorumlar