Avrupa'dan 'ortak uçak gemisi' adımı

Avrupa Birliği, Almanya'nın öncülüğünde ortak uçak gemisi sahibi olmak için çalışmalar yürütüyor. Son dönemlerde askeri anlamda ABD güdümünden kurtulmak için önemli adımlar atan Avrupa Birliği ortak uçak gemisi konusunda anlaştı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'dan 'ortak uçak gemisi' adımı

SonHaberler.Com

Almanya ve Fransa gelecekte Avrupa Birliği'nin "Müşterek Uçak Gemisi" olacak bir proje üzerinde çalışıyor. 

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in halefi olarak görülen Hristiyan Demokratlar Birliği Genel Sekreteri ve  Saarland Eyaleti Başbakanı olan Annegret Kramp-Karrenbauer tarafından ortaya atılan fikir Merkel'den onay aldı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından da onaylanan projeye göre, Avrupa Birliği kendi uçak gemisine sahip olacak.

HANGİ ÜLKENİN DONANMASINA KATILACAK?

Pazartesi günü yaptığı bir konuşamada “Avrupa kıtasında böyle bir donanıma sahip olmamızın doğru ve iyi olduğunu ve bunun üzerinde çalışmaktan mutluyum” diyen Almanya Başbakanı Merkel sözlerine şöyle devam etti: "başka şeyleri öncelikli yapmalıyız" 

Öte yandan inşa edilecek veya alınacak olan ortak uçak gemisi için herhangi bir teklif alınmamışken projenin en erken 2025 yılından sonra hayata geçirilmesi beklenmektedir. Ortak uçak gemisinin hangi ülkenin donanmasında görev yapacağı ise henüz bilinmemektedir. 

"ÜRETİM PROJESİNE BAŞLAYACAĞIZ"

Angela Merkel'in yerine CDU'nun başına geçen Kramp-Karrenbauer, "Almanya ve Fransa şimdiden ortak bir Avrupa savaş uçağı için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer ülkeler de sürece katılabilirler. Bir sonraki aşamada, sembolik önem taşıyan, ortak Avrupa uçak gemisi üretimi projesine başlayacağız"açıklamasında bulunmuştu. 

Yorumlar