Arnavutluk'taki genel seçim

- Oyunu başkent Tiran'da kullanan Cumhurbaşkanı Nishani: - "Bugün Arnavutların, demokrasinin işlediğini önce katılarak ve tabii ki daha iyi bir yarın için karar vererek göstermeleri adına bir fırsat"

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk'taki genel seçim

TİRAN (AA) - Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, genel seçimde oyunu kullandı.

Başkent Tiran'daki Andon Zako Çajupi Lisesi'nde oy veren Nishani, ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Nishani, "Bugün Arnavutların, demokrasinin işlediğini önce katılarak ve tabii ki daha iyi bir yarın için karar vererek göstermeleri adına bir fırsat." dedi.

Genel seçimin öne çıkan parti liderleri de oylarını kullandı.

Mevcut Başbakan ve Sosyalist Parti (PS) Genel Başkanı Edi Rama, oyunu başkentin Surrel köyünde kullandıktan sonra yaptığı açıklamada bugünün çok iyi bir gün olacağına inancının tam olduğunu ifade etti.

Muhalefetteki Demokratik Parti (PD) lideri Lulzim Basha da oyunu başkent Tiran'da verdi. Basha, yaptığı açıklamada, bugünün Arnavutluk için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bugün oy kullanarak karar veriyoruz. Bugün vatandaşlar için vatandaşlar tarafından karar alınıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yerel saatle 07.00'de (TSİ 08.00) başlayan oy kullanma işlemi 19.00'a (TSİ 20.00) kadar sürecek.

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu (KQZ) verilerine göre, kayıtlı 3 milyon 452 bin 260 seçmen 5 bin 362 sandıkta oy kullanabilecek. Seçimde 18 siyasi partiden 2 bin 666 milletvekili adayı, 140 üyeli meclise girebilmek için yarışıyor.

Uluslararası toplumun da yoğun ilgi gösterdiği seçimi, 896’sı yabancı olmak üzere toplam 5 bin 351 gözlemci takip ediyor.

Yorumlar