Arçelik AŞ’ye Onur Nişanı

- Arçelik AŞ, iş dünyasında en iyi uygulamaları ödüllendirmek üzere düzenlenen Avrupa İş Ödüllerinde Avrupa’nın ilk 10 şirketinden biri seçildi - Arçelik AŞ Onur Nişanı almaya hak kazandı

Google Haberlere Abone ol
Arçelik AŞ’ye Onur Nişanı

İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ, iş dünyasında en iyi uygulamaları ödüllendirmek üzere düzenlenen Avrupa İş Ödülleri kapsamında (EBA 2016/2017) "Çevresel ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisinde Avrupa’nın ilk 10 şirketinden biri seçilerek, Onur Nişanı - Ruban d’Honneur almaya hak kazandı.

Arçelik açıklamasına göre, Arçelik AŞ dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından RSM tarafından organize edilen ve Avrupa’nın en önemli iş liderleri, akademisyenleri ve kamu temsilcileri tarafından desteklenen Avrupa İş Ödüllerinde en prestijli ödüllerden biri olan Ruban d’Honneur - Onur Nişanına layık görüldü.

Açıklamada verilen bilgilere göre, 4 Mayıs’ta Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde gerçekleştirilen törende Arçelik AŞ adına ödülü alan Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü Fatih Özkadı, "Avrupa İş Ödülleri, Avrupa'nın en dinamik şirketlerini bir araya getiren oldukça önemli bir platform. Çevre ve sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiğimiz tüm bu çalışmalarımız neticesinde elde ettiğimiz ödül bizi gururlandırdı. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyor, daha iyi bir gelecek için diyaloğun önemine inanarak hareket ediyoruz. Çevre dostu, yenilikçi teknolojiler geliştirerek, ürünlerimizin kullanım ömürleri dolduğunda, birer kaynak olarak değerlendirilebilir nitelikte olmasını ve doğaya geri kazandırılmasını sağlayacak şekilde tasarlıyoruz. Sorumlu üretici bilinciyle, ülkemizde enerji verimli ürünlerin piyasa dönüşümüne liderlik ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

- Çok aşamalı ödül süreci

Temmuz 2016’da başlayan EBA ödül sürecinde, Arçelik AŞ ilk olarak Türkiye’yi temsil etmek üzere bir üst kategoride yarışacak 10 Ulusal Şampiyondan (National Champion) biri oldu. Sürecin ikinci adımında "Çevresel ve Kurumsal Sürdürülebilirlik" kategorisindeki sunumu için Amsterdam’a davet edilen Arçelik AŞ, geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmalarını anlattı. Türkiye’nin beyaz eşya sektöründe geri dönüşüm tesisine sahip ilk ve tek şirketi olan Arçelik AŞ., Eskişehir ve Bolu’daki geri dönüşüm tesisleri hakkında bilgi verdi.

Şirket, Jüri Başkanı ve Uluslararası Müşteri Servisi Enstitüsünün Başkanı Philip Forrest, İtalya eski Çevre Bakanı Alfonso Pecoraro Scania, The Climate Group Partnership Direktörü Ben Ferrari, Utrect Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Jacqueline Cramer ve Avrupa Çevre Ajansı Başkanı Lars Fogg Mortensen’den oluşan seçkin jürinin değerlendirmeleri sonucunda Onur Nişanına layık görüldü.

- Avrupa İş Ödüllerine 33 bin şirket katılıyor


2007 yılından bu yana düzenlenen Avrupa İş Ödülleri, daha güçlü ve daha başarılı bir iş dünyasının gelişimini amaçlıyor. 34 ülkeden 33 binin üzerinde şirketin katıldığı Avrupa İş Ödüllerinde şirketler, inovasyon, etik ve iş mükemmelliği anlamındaki temel değerlerine göre değerlendiriliyor. Ödüller, girişimcilik, çevre ve sürdürülebilirlik, müşteri odaklılık gibi 11 ayrı kategoride veriliyor.

Yorumlar