Anadolu Üniversitesi “Aramızda engel yok” dedi

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Dünya Engelliler Günü kapsamında engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturmak amacıyla “Aramızda Engel Yok” adlı bir video hazırladı.Medya Merkezi bünyesinde kısmi zamanlı olarak görev alan öğrenciler,...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Üniversitesi “Aramızda engel yok” dedi

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Dünya Engelliler Günü kapsamında engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturmak amacıyla “Aramızda Engel Yok” adlı bir video hazırladı.

Medya Merkezi bünyesinde kısmi zamanlı olarak görev alan öğrenciler, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenimlerini sürdüren engelli arkadaşlarıyla ortak bir çalışmaya imza attı. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan söz konusu çalışmayı gerçekleştiren öğrencileri makamında ağırladı. Rektör Gündoğan, topluma hizmet konusunda öncü olan üniversitelerin başında gelen Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin, ortak bir çalışmayla engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gündoğan, “Biz Anadolu Üniversitesi olarak hem engellilerin eğitimi ve öğretmen yetiştirme konusunda hem de engelli öğrencilerimize ve personelimize sunduğumuz hizmetler konusunda özel hassasiyet gösteren bir üniversiteyiz. Bu kapsamda Medya Merkezimiz, üniversitemiz bünyesindeki öğrencilerimize kısa bir film çalışması yaptı ve gerçekten çok da başarılı oldu. Instagram’da da çok ciddi bir izleyici kitlesiyle buluştu" dedi.

“Üniversite olarak bu tür faaliyetleri yoğunlaştıracağız”

Üniversite olarak bu tür faaliyetlere ağırlık vereceklerini aktaran Rektör Gündoğan, "Önümüzdeki günlerde de engelli öğrencilerimize eğitim verme ya da onların hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra bu alanda farkındalığın oluşturulması için üniversite olarak bu tür faaliyetleri daha da yoğunlaştıracağız. Çünkü, toplumda engellilere yönelik tutumlara yön vermek ve onların önlerindeki engelleri kaldırmak durumundayız. Engellilere ulaşma konusunda Açıköğretim Sistemimiz aracılığıyla da çok ciddi bir çaba sarf ediliyor. Hatta bu hafta içerisinde Açıköğretim Sisteminde yer alan öğrencilerimizle ilgili bir konser çalışması da yaptık. İşitme ve görme engelli öğrencilerimizden oluşan koro, Türk Halk Müziği konseri verdi. Bu tür etkinlikleri daha da artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başarıları cesaret veriyor

Anadolu Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video çok sayıda beğeni, paylaşım ve olumlu yorum aldı. Ana fikri “Anadolu Üniversitesi’nde Aramızda Engel Yok” olan videoda engelli öğrencilerin Anadolu Üniversitesi kampüslerindeki yaşamlarından kesitler sunuluyor. Hayallerini gerçekleştirmiş öğrencilerin yer aldığı videoda, Anadolu Üniversitesi’nin engelli bireylere sağlamış olduğu olanaklar ve bu öğrencilerin kampüs yaşamına yönelik görüntüleri ile henüz üniversite eğitimi almamış gençlere cesaret vermesi amaçlanıyor. “Aramızda engel yok” isimli videonun ayrıca görme engelliler için hazırlanan betimsel anlatımlı bir versiyonu da bulunuyor.

Yorumlar