Altındağ Belediyesinden Gagavuzya’ya büyük yatırım

Altındağ Belediyesi tarafından Gagavuz Türkleri’nin yaşadığı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’ne yaptırılacak olan kültür merkezinin temeli törenle atıldı.Altındağ Belediyesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile Gagavuzya’ya...

Google Haberlere Abone ol
Altındağ Belediyesinden Gagavuzya’ya büyük yatırım

Altındağ Belediyesi tarafından Gagavuz Türkleri’nin yaşadığı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’ne yaptırılacak olan kültür merkezinin temeli törenle atıldı.

Altındağ Belediyesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile Gagavuzya’ya bir kültür merkezi yapmak için düğmeye bastı. Komrat’ta düzenlenen temel atma töreni için Gagavuzya’ya giden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile beraberindeki heyet, Türk bayrakları ile coşkulu şekilde karşılandı. Törene Tiryaki’nin yanı sıra, Türkiye’nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Türkiye’den Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Cebrail Aslan da katıldı.

Törende konuşan Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah, “Türkiye olarak her zaman desteğinizi hissediyoruz. Kilometrelerce ötede olmanıza rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere gösterdiği samimiyeti, Gagavuz Türkleri olarak derinden hissediyoruz. Altındağ Belediyesine ve değerli Başkanı Veysel Tiryaki’ye de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün temeli atılan kültür merkezinin özellikle genç kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bu merkezin iki ülke arasında bir kültür köprüsü görevi yapacağına inanıyorum” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise çok duygulu anlar yaşadığını belirterek, “Aramızda yaklaşık bin 700 kilometrelik bir mesafe var. Ama bugün görüyorum ki Gagavuz Türkleri ile kalplerimiz bir. Türk kültürünün bu topraklarda yaşadığını görmek, ellerinde Türk bayraklı çocukları görmek bambaşka duygular hissettirdi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatı ile bu bölgeye bir kültür merkezi yapmak üzere inşaata başladık. Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Bosna Hersek’in Visoko şehrine bir kültür merkezi kazandırmıştık. Bugün kültür merkezinin temelini atıyoruz. Umarım bir dahaki sefere hem de çok yakın bir zamanda Komrat’a yaptığımız kültür merkezinin açılışı için gene hep birlikte burada oluruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar