Almanya'da maaşlar nasıl, Almanya'daki Türkler aylık ortalama ne kadar para kazanıyor?

Almanya'da yaşayan Türklerin ne kadar para kazandığı daha doğrusu, yasal ve helal yoldan çalışan bir kişinin günlük ya da aylık ne kadar kazandığı hep merak konusu olmuştur? Peki Almanya'da para kazanmak kolay mı, Türkiye'de mi çalışmak daha avantajlı Almanya'da mı? işte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da maaşlar nasıl, aylık kazançlar nasıl?

Almanya yaklaşık 10 yıl öncesine kadar Türkler için en cazip ülkelerden birisiydi. Çünkü Türkiye'de kazandığının üç beş katını ya da hiç kazanamadığın parayı Almanya'da kazanmak mümkündü. Ancak son yıllarda Türkiye'de de hayat şartlarının iyileşmesi, orta sınıfın giderek büyümesi Almanya'ya olan ilgiyi eskiye oranla düşürmüş durumda. 

Ancak, alışkanlık olmalı ki hala Almanya'ya giderek para kazanmanın yollarını arayan insanlar var. Bunun için öncelikle merak konusu olan ve kafalarını kurcalayan bazı sorular var? Almanya'daki Türkler ne kadar para kazanıyor? Almanya'da yasal ve helal yollardan çalışan bir kişi ortalama aylık ne kadar para kazanıyor? 

Bunun için en güzel örnek orada yaşayan Türk vatandaşlarının hayatlarıdır. 

Almanya'da yaşayan bir Türk taksici aylık ortalama 1800 euro para kazandığını söylüyor. Bunun Türkiye'deki parasal karşılığı şimdilerde 11 bin 500 TL'dir. 

Ancak bu taksicinin sadece ev kirası, ki oturduğu ev ortalama 90 metrekare, sıradan bir ev, 800 eurodur. Bunun ise Türkiye'deki parasal karşılığı, 5 bin 200 TL'dir.

Bunun aylık internet, elektrik, su, telefon, ulaşım, mutfak ve ekstraları da eklendiği zaman bu maaşla ucu ucuna geçinmek mümkün. 

Özetle, Almanya'daki maaş Türkiye'deki maaşlara oranla yüksek görünse de giderleri de yine aynı şekilde Türkiye'dekine oranla yüksek.

Almanya'daki Türkler ne kadar para kazanıyor sorusuna en güzel örneği sizler için Almanay'da yaşayan bir Türk vatandaşının hesap tablosuyla anlatmak mümkün. 

İşte o Türk vatandaşının Almanya'daki gelir gider tablosu: 

Bu vatandaş Berlin'de yaşıyor.

Bekar ve tek başına hayatını sürdürüyor.

Ayda 1600 euro para kazanıyor. Türkiye'deki karşılğı 10 bin 400 TL (Türkiye'de en üşük memur maaşı 3 bin 750 TL)

450 euro kira ödüyor. Bunun içinde sıcak su ve ısınma dahil. Yani 2 bin 925 TL. (Türkiye'de ortalama kira 1000 TL)

60 euro elektrik faturası ödüyor. Yani 390 TL. (Türkiye'de ortalama elektrik faturası 100 TL.)

25 euro internet faturası. Yani 162 TL. (Türkiye'de sınırsız limit internet paketleri 50TL'den başlıyor.)

18 euro televizyon ve radyo yayın ücretleri. Yani 117 TL. (Türkiye'de D-Smart, Digitürk gibi yayınların ortalama aylık abonelik ücretleri 30 TL)

60 euro otobüs ve metrobüs ücretler. Yani 390 TL. (İstanbul'da aylık akbil 210 TL akbil)

10 euro cep telefonu dakikası. Yani 65 TL. Türkiye'de 20 TL'den başlayan aylık dakika paketleri bulunuyor.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar