Alkol satıcıları Kadıköy'de eylem yaptı

Türkiye'de sigara ve içki ürünlerine getirilen kısıtlamaların ardından tekelciler olarak bilinen içki ürünleri satan iş yeri sahipleri sokaklara döküldü.

Google Haberlere Abone ol
Alkol satıcıları Kadıköy'de eylem yaptı

Türkiye'de son yıllarda sigara ve alkollü ürünlere yönelik bir çok sınırlama getirildi. Özellikle 2013 yılında yürürlüğe giren "Saat 22.00’den sonra içki satış yasağı", tekel ürünleri satan küçük esnafın sayısını ciddi oranda azalttı.

Öte yandan sigara fiyatlarındaki artış ve alkollü ürünlere getirilen diğer yasakla birlikte alkol satışları da oldukça düştü. Vatandaşların büyük çoğunluğu bu kısıtlamalardan memnunken zehir satıcıları eylem yaptı.

AĞIR CEZALARA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Alkol satışının gece saat 22.00'den sonra yasak olmasına rağmen yasak tanımayan tekelciler, sokaklara döküldü.

Kural dinlemeyen ve gece 2200'den sonra içki satışına ağır para cezalarına rağmen devam eden tekeciler alkol satışı kısıtlamalarının yumuşatılmasını istiyor. Öte yandan alkol satışı için belirlenen yasakların ihlali nedeniyle tekel sahiplerine, 52 bin TL ile 230 bin TL arasında cezalar uygulanıyor.

KADIKÖY'DE EYLEM

Türkiye Tekel Bayileri Platformu, dün akşam Kadıköy'de, saat 22.00'den sonra alkol satışı yasağının 24.00'e çekilmesi için eylem düzenledi.

Yorumlar