Aliağa Belediyesinden köy arsaları hatırlatması

Aliağa’da köy arsalarına 3 yıl içerisinde ev yapmayan veya taksitlerini ödemeyen hak sahiplerinin taşınmazları belediyeye devredilecek.Aliağa Belediyesi, köy arsalarına 3 yıl içerisinde hak sahiplerince ev yapılmaması veya taksitlerinin...

Google Haberlere Abone ol
Aliağa Belediyesinden köy arsaları hatırlatması

Aliağa’da köy arsalarına 3 yıl içerisinde ev yapmayan veya taksitlerini ödemeyen hak sahiplerinin taşınmazları belediyeye devredilecek.

Aliağa Belediyesi, köy arsalarına 3 yıl içerisinde hak sahiplerince ev yapılmaması veya taksitlerinin ödenmemesi durumunda bu taşınmazların köy tüzel kişiliği adına, tüzel kişiliğini kaybeden köylerde ise ilgili belediye adına resen tapuda tescil edileceğini muhtarlıklara duyurdu.

Hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş’ın imzasıyla Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından dış mahalle muhtarlıklarına gönderilen yazılı açıklamada, “Belirlenen süre içerisinde binalarını yapmayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahipleri ile 31 Aralık 2020 tarihinden önce süreleri dolacak olan hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31 Aralık 2020 tarihine kadar ek süre verilir. Ancak bu süre içerisinde de hak sahiplerince bina yapılmaması veya taksitlerin ödenmemesi durumunda bu taşınmazlar köy tüzel kişiliği adına, tüzel kişiliğini kaybeden köylerde ise ilgili belediye adına resen tapuda tescil edilir” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar