Akbank Sanat’tan izleyicisini içine çeken Dans Gösterisi

AKBANK SANAT, 22 ve 23 Şubat tarihlerinde dört dansçı ile sekiz kişiden oluşan hareket korosunun tekinsiz zaman ve mekânlara yolculuğuna ev sahipliği yapıyor., 22 ve 23 Şubat tarihlerinde dört dansçı ile sekiz kişiden oluşan hareket korosunun tekinsiz zaman ve mekânlara yolculuğuna ev sahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Akbank Sanat’tan izleyicisini içine çeken Dans Gösterisi

AKBANK SANAT, 22 ve 23 Şubat tarihlerinde dört dansçı ile sekiz kişiden oluşan hareket korosunun tekinsiz zaman ve mekânlara yolculuğuna ev sahipliği yapıyor. İzleyenler üzerinde farklı etkiler bırakan ve 50 dakika süren gösterinin koreografisi Gizem Bilgen’e ait.

Projenin dramaturg’u Anne-Marije van den Bersselaar gösteriyi “Insanlar arasında varolan hikâyelere yakından baktığınız bir manzaranın içine çekiliyorsunuz. Biçimsel kompozisyonun yapı bozumuna uğratılması ve sahne üzerinde değişen dinamiklerin çağrışımları bizi kendi hayatlarımıza ve anılarımıza geri götürüyor. DisLokasyon, ânın estetiği üzerine kurulu ses derlemesi ile birçok farklı anlam katmanında değerlendirilebilir. İddialı bir beden kullanımı ile gerçek anlamda saf ve eklektik olan bu performans herkesin deneyimleyebileceği bir ‘roller coaster’ yolculuğu.” şeklinde tanımlıyor.

Yorumlar