AK Parti'nin Yalova mitingi

- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (5) - "(Muharrem İnce'ye) 24 Haziran'da birinci çıkamazsan siyasi hayatını bitirecek misin? Var mısın? Diyemez. İşte bu hırs. Bu hırs hepsini bitirecek. AK Parti bu yola evelallah farklı bir şekilde devam edecek" - "(Millet kıraathaneleri) Bundan da rahatsız oldular. 'Bu, işsizlik nedenidir.' dediler. Neden işsizlik? 'Bu kumarhane' dedi. Bizim planımızda böyle bir şey yok ki. Biz millet kıraathanesinden bahsediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Yalova mitingi

YALOVA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslenerek, "24 Haziran'da birinci çıkamazsan siyasi hayatını bitirecek misin? Var mısın? Diyemez. İşte bu hırs. Bu hırs hepsini bitirecek. AK Parti bu yola evelallah farklı bir şekilde devam edecek." dedi.

Erdoğan, partisince Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Millet Bahçeleri projelerini anımsatan Erdoğan, "Amerika'nın Central Park'ı varsa, İngiltere'nin Hyde Park'ı varsa, Yalova'nın da Millet Bahçesi olsun. Bütün anne, baba, çocuklar hep birlikte orada şöyle yatıp yuvarlansınlar. Güzel olmaz mı? Zaten Yalova yeşil ama Millet Bahçeleriyle yemyeşil olsun. Bunu istiyorum. Buna yönelik çalışmalar da devam ediyor." diye konuştu.

Vatandaşlara, dev ekranlarda İstanbul'da Atatürk Havalimanı alanına yapılacak millet bahçesine dair görüntüleri izlettiren Erdoğan, bu çalışmanın daha bitmediğini söyledi.

Bu çalışma sonrasında İstanbulluların buraya akın edeceğini dile getiren Erdoğan, buranın Central Park'tan 4 kat daha büyük olacağı bilgisini verdi. Erdoğan, laf değil iş ürettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun dışında da İstanbul'da 5 tane daha var. Onlar da yapılacak. Her ilimizde futbol sahalarını yapıp, eskilerini bunlara dönüştüreceğiz. İstiyorum ki biz çevreciyiz, bunun, yeşilin gereğini yapalım. Bu adımları da atalım. Bununla da kalmayacağız. Süratle de bu işi inşallah çözeceğiz. Yeni bir şey daha söyledim. Nedir o? Millet kıraathaneleri. Bundan da rahatsız oldular. 'Bu, işsizlik nedenidir.' dediler. Neden işsizlik? 'Bu kumarhane' dedi. Bizim planımızda böyle bir şey yok ki. Biz millet kıraathanesinden bahsediyoruz. Şu Zeytinburnu'nu bir getirin bakayım. Burası Zeytinburnu Belediyemizin şu anda bitirdiği bir millet kütüphanesi. 24 saat açık burası. Gençler nasıl? Yalova'ya böyle bir yer yakışmaz mı? Herkes burada üniversiteye hazırlık çalışması yapıyor. Üniversitede okuyan da geliyor. Yeni projeler de hazırlattırıyorum. Bunlarla beraber 100-200-400-600-800-1000 metrekarelik millet kıraathaneleri yapacağız. Bunu aslında geçmişimiz yapmış. Biz daha farklısını yapacağız. Bunu yapmak suretiyle de o okuma kültürünü gençliğe aşılayacağız. Biz bunlara simidini, çayını, kahvesini, kekini vereceğiz. Ben 'kek' diyorum. Bay Muharrem keklik anlıyor. Ne yapayım şimdi? Biz buraları cazibe merkezi haline getirelim istiyoruz. 24 saat."

Erdoğan, en kısa zamanda bu projelerin de bitirileceğini aktararak, Zeytinburnu'ndaki millet kütüphanesi hakkında bilgiler verdi.

Yalova'nın en merkezi yerine de millet kütüphanesi ve millet kıraathanesi yapacaklarını dile getiren Erdoğan, "Burası biraz büyükçe ister. Projelerimiz tip proje olacak. Bu adımları atacağız." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin kendi arasında da sorunlar yaşadığını aktararak, "Bunlar zaten kendi aralarında da birbirine girmişler. Tabii kendi partisinde kazanamadı. Hep kaybetti. Öyle mi? Şimdi de buna girdi. Şimdi kendisi genel başkanına bir şeyler söylüyor. Tamam da sen kendin ne yapacaksın, bu hırs nedir? Bunun sebebini biz anlayamıyoruz. Kendi genel başkanına o kadar ağır ifadelerle yükleniyor." ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kendi parti yönetimi hakkındaki değerlendirmelerinin yer aldığı görüntüleri izleten Erdoğan, "Ne diyeyim ben daha, bir şey söylemeye gerek var mı? Ben inanıyorum ki benim Yalovalı kardeşlerim de gereğini yapacak. Şimdi ben de kendisini yine söylüyorum. 24 Haziran'da birinci çıkamazsan siyasi hayatını bitirecek misin? Var mısın? Diyemez. İşte bu hırs. Bu hırs hepsini bitirecek. AK Parti bu yola evelallah farklı bir şekilde devam edecek." dedi.

Erdoğan, kalan son günlerde seçmenlerden kapı kapı dolaşmalarını, bu işi bitirmelerini istedi.

İnce'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in usulüne uygun istenmediğine dair söylemlerinin yer aldığı görüntüleri de izleten Erdoğan, CHP heyetinin delilleri incelemesini ve sonuçlarını anımsattı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki söylem farklılıklarına dikkat çekerek, "Birisi vergici, birisi de malum fizik öğretmeni. Ehlini gönder. Gönderdin. 3 sayfalık raporu da verdiler. Mesele bitti. Şimdi bak yatıyorlar, kalkıyorlar. Brunson, Brunson... Kim Brunson? İzmir'deki bunların bir papazı... Bizden onu vermemizi isterdiler. Dedim ki 'Kusura bakmayın.' Öyle mi? Bizden istiyorlar. Dedik ki 'Kusura bakmayın. Yargıda.' Yargı kararını verir. O karara uyarız. Siz de FETÖ'yü verin. FETÖ yargıda değil. FETÖ serbest. Niye vermiyorsunuz? Olay bu kadar basit. bu kifayetsiz muhterislere, bu istismarcılara, bu yalancılara 25 Haziran'da derslerini veriyoruz muyuz? Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum."


- Mitingden notlar

Mitinge, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, milletvekili adayları katıldı.

Miting alanına girişlerde vatandaşlara AK Parti ve Türk bayrağının yanı sıra sıcak hava sebebiyle şapka dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından milletvekili adayları ile birlikte alandaki vatandaşlara satranç takımı dağıttı. Cumhurbaşkanlığı korumaları ise çocuklara çeşitli oyuncaklar verdi.

(Bitti)

Yorumlar