AK Parti Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) - "Elimizde bidonlarla su taşıyorduk. Kimden almıştık o İstanbul'u? CHP'den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir. CHP demek hava kirliliği demektir. Bunları onlarla yaşadık. Görevi devraldığımızda İstanbul'un hava kirliliği felaketti ve geldik 1 milyon 250 bin aileye doğalgazı bağladık. Hava kirliliğini ortadan kaldırdık. Istranca, Yeşilçay ve Melen projeleri başta olmak üzere, pek çok yatırımla su meselesini kökünden kazıdık" - "Afrin'de etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 4 bin 163 oldu. Bu Afrin'de. Kuzey Irak'ta ne kadar terörist etkisiz hale geldi? 337. Zaho'da Hakurk'ta vesaire. Yurt içinde Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de Tendürek'te ne kadar terörist etkisiz hale geldi? 190. Durmak yok, yola devam. Onlar kaçacak biz kovalayacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eskiden İstanbul'da bidonlarla su taşındığını hatırlatarak, "Kimden almıştık o İstanbul'u? CHP'den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir. CHP demek hava kirliliği demektir." dedi.

Erdoğan, Maltepe Spor Kompleksi'nde düzenlenen Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'u İzmir'e bağlayacak otoyolun yapımının sürdüğünü, orada CHP'li belediye olmasına rağmen "Oraya biz otoyol yapmayalım" demediklerini söyledi.

Osmangazi Köprüsü'nü de yaptıklarını, şu anda oraya milyarlarca dolarlık yatırım sağladıklarını anlatan Erdoğan, "CHP'li belediye var dedik mi? Demedik. Niye? Orada benim insanım yaşıyor. Önemli olan bu hizmetler milletimedir. Bu hizmetler ülkemedir. Bundan sonra da böyle devam edecek." dedi.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolu çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Çanakkale'de CHP belediyesi var. Tekirdağ'da aynı şekilde CHP belediyesi var. Bu hizmetleri oraya götürme dedik mi? Yok. Onları da yaptık. Bizden önceki CHP iktidarlarında buralara böyle hizmetler gitti mi? Hayır. Ama biz yapıyoruz. Niye? At denize, balık bilmezse Halik bilir." diye konuştu.

- "İsteseler de istemeselerde Kanal İstanbul'u yapacağız"

Avrupa-Asya 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına başladıklarını, ayrım yapmadıklarını belirten Erdoğan, yüksek hızlı trenle İstanbul'u Ankara'ya, Eskişehir'e, Konya'ya, Kocaeli'ne, Sakarya'ya, Bilecik'e bağladıklarını hatırlattı.

İnşaası süren yeni hatlarla Sivas'tan, Antalya'ya, İzmir'den Adana'ya, Gaziantep'e kadar ülkenin dört bir yanına hızlı tren hatlarıyla ulaşmanın mümkün hale geleceğini ifade eden Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul'da inşa ettiklerini, ilk etabını bu yıl sonuna doğru hizmete açacaklarını, bu havalimanının yıllık 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete gireceğini kaydetti.

Erdoğan, dünya çapında bir proje olan Kanal İstanbul'un ön çalışmalarının sürdüğünü, yakında ihalesinin yapılacağını dile getirerek, "Bazıları onunla ilgili ileri geri konuştu. Boğazda olan kazayı gördünüz, duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net herşey ortaya koyuyor. İsteseler de istemeselerde Kanal İstanbul'u yapacağız." dedi.

- "2020 yılına kadar metro uzunluğunu 355 kilometreye çıkaracağız"

Raylı sistemlerin, İstanbul'un ulaşımında son dönemde yaptıkları en büyük atılımlardan biri olduğunu belirten Erdoğan, daha bir kaç ay önce Üsküdar-Ümraniye metrosunu hizmete açtıklarını, 2012 yılında hizmete açtıkları Kartal-Kadıköy metro hattının aynı zamanda Maltepe'nin de bir metro hattı olduğunu ifade etti.

Haydarpaşa-Gebze arasında çalışan banliyo hattını da yeni yatırımlarla modernleştirerek önemli bir ulaşım alternatifi haline getirdiklerini anlatan Erdoğan, bugüne kadar İstanbul'a 17 kilometrelik tünel, 160 kilometrelik metro hattı inşa ettiklerini, hedeflerinin 2020 yılına kadar tünel uzunluğunu 68 kilometreye, metro uzunluğunu 355 kilometreye çıkarmak olduğunu kaydetti.

Erdoğan daha sonrası için de 120 kilometre yeni tünel, 650 kilometre metro hattı projelerinin olduğunu belirtti.

- "İstanbul'a 51 hastane kazandırdık"

Sağlıkta, İstanbul'u sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline dönüştürdüklerini aktaran Erdoğan, "Son 15 yılda İstanbul'a 51'i hastane, 127 yeni sağlık tesisi kazandırdık. Yatırım bedeli 5 milyar lirayı aşan 16 yeni sağlık merkezinin inşaası sürüyor. Şehrin her iki yakasına da ayrı ayrı toplam 7 bin yatak kapasiteli iki dev şehir hastanesi planladık. Bir tanesi Başakşehir hastanesi inşa ediliyor. İkincisi Sancaktepe hastanesi hazırlıklar sürüyor, ihalesi yapılacak." diye konuştu.

İstanbul'un konut kalitesinin yükseltilmesinde TOKİ öncülüğünde yürütülen projelerin büyük payı olduğunu vurgulayan Erdoğan, son 15 yılda TOKİ vasıtasıyla İstanbul'a 156 bine yakın konut kazandırdıklarını, restorasyonlar, aslına uygun yenilemeler, kadim mimariye uygun yeni projelerle İstanbul'un tarihi mirasına sahip çıktıklarını söyledi.

- "CHP demek hava kirliliği demektir"

İçme suyu ve temizlik sorununun İstanbul'un eskiden en büyük derdi olduğunu anlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençler bilmeyebilir, orta yaş ve üzeri kuşak, şehrin adeta korktuğu o günleri iyi hatırlar. Bugün İstanbul, ülkemizin içme suyu sorunu olmayan büyük şehirlerinden biri haline geldi. Burada susuzluğun olmadığını siz yaşamadınız. Küvetlere su doldurulurdu. Benzin istasyonları gibi içme suyu istasyonları kurulmuştu. Elimizde bidonlarla su taşıyorduk. Kimden almıştık o İstanbul'u? CHP'den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir. CHP demek hava kirliliği demektir. Bunları onlarla yaşadık. Görevi devraldığımızda İstanbul'un hava kirliliği felaketti ve geldik 1 milyon 250 bin aileye doğalgazı bağladık. Hava kirliliğini ortadan kaldırdık. Istranca, Yeşilçay ve Melen projeleri başta olmak üzere, pek çok yatırımla su meselesini kökünden kazıdık.

Şu anda boğazın altında Ömerli'den Avrupa yakasına su gidiyor. Niye? Alternatifler olsun. Olur ya bir sıkıntı yaşarsak, bir tarafta sıkıntı olursa öbür taraf. Hemen bypass etmek suretiyle su gönderebilelim. Boğazın altını sadece ulaşım değil, su borusu tünelleriyle de geçtik."

Erdoğan, İstanbul'a 21 milyon yeni fidan dikerek, şehrin yeşil vasfını geliştirdiklerini anlattı.

- "Yüksek öğretim yurdu kapasitesi 3 yılda 2 katına çıkacak"

Sayıları 57'ye ulaşan yüksek öğrenim kurumları, 34 bin dersliği ve buralarda okuyan 890 bin üniversite öğrencisiyle İstanbul'un dünyanın en önemli eğitim öğretim merkezi olduğunu belirten Erdoğan, şu anda Maltepe'de Maltepe Üniversitesi'nin bulunduğunu, şimdi kendisinin de mezun olduğu Marmara Üniversitesi'nin de geleceğini anlattı.

Erdoğan, yer tahsisinin yapıldığını, proje çalışmasının bitmek üzere olduğunu, böylece Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Marmara Üniverstesi'nin de Maltepe'ye gelmiş olacağını kaydetti.

İstanbul'un şu an 14 bin 500 olan yüksek öğrenim yurdu kapasitesini gelecek 3 yılda 2 katına çıkaracaklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul'a hizmet etmek aşk ister, sevda ister. Bunlarla birlikte proje, yatırım, vizyon ister. Biz önce Büyükşehir Belediye Başkanı, sonra Başbakan, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak İstanbul'a böylesine büyük bir tutkuyla hizmet ediyoruz. Çünkü bu şehir bize ecdadın emanetidir.

Ne diyor şair; 'Cihanın yarısı gök / Önünde şehit şehit durmuşuz / Cihanın yarısı İstanbul/ Almışız'. Bu şehri cihanın yarısına denk gören ecdadımızın sevdiği gibi sarıldığı gibi koruduğu gibi İstanbul'a sahip çıkıyoruz. Biliyoruz ki İstanbul'a sahip çıkmak için Türkiye'ye sahip çıkmak zorundayız. Biliyoruz ki Türkiye'ye sahip çıkmak için kadim yurtlarımızdan başlayıp, evlad-ı fatihan olan, Avrupa'nın içlerine, Kafkaslar'dan Afrika'nın ortalarına kadar geniş bir coğrafyada sesimizin duyulması gerekiyor. Biliyoruz ki 81 milyon vatandaşımızın geleceğine güvenle bakabilmesi, kalplerini ve gözlerini bize dikmiş yüz milyonlarca kardeşimizin dualarında yer almamıza bağlı. Siyasi hayatımız boyunca hep bunun mücadelesini verdik."

Gençlik kollarında, sivil toplum kuruluşlarında koştururken, bir hayali olduğunu anlatan Erdoğan, "Sonra il başkanı olduk, genel merkez organlarında görev aldık. Hayalimizi bir adım öteye taşıyarak projelendirdik. Belediye başkanı olduk. Önce İstanbul'da ardından da imkanlarımız nispetinde ülkemizde ve dünyada bu projeyi adım adım uygulamaya başladık. Başbakan olduk. 11 yıl boyunca her yerde, her konuda ve her alanda Türkiye'yi büyütmenin, güçlendirmenin ve kalkındırmanın gayreti içinde olduk. Cumhurbaşkanı olduk. Gençliğimizden beri peşinde koştuğumuz davamızın adını koyduk." diye konuştu.

- "Hedef Kızıl Elma"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerle Rabia işareti yaparak, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" sloganını tekrarladı. 81 milyonun tek millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bizi bölemeyecekler. Bayrağımız; alternatif tanımayız. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Devlet, tek devlet ama bunun için neye ihtiyacımız var? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Türkiye işte bu ilkeler ışığında ulaştığı her hedefinin bir sonrakini ifade eden Kızıl Elma'sının peşinde olacak." diye konuştu.

Erdoğan'ın "Hedef?" şeklindeki seslenişine salonda bulunan gençler, "Kızıl Elma" cevabını verdi. Erdoğan, "O Kızıl Elma ne biliyor musunuz? O İlayı Kelimetullah'tır. Ona çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye ve Irak başta olmak üzere merkezinde yer aldığımız bölgedeki tüm gelişmeleri işte bu vizyon ışığında değerlendirdiğimizde her şeyin Allah'ın izniyle yerli yerine oturduğunu göreceksiniz. Afrin, ne oldu? Şu anda salona girerken rakamları alayım istedim. Aldım. Afrin'de etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 4 bin 163 oldu. Bu Afrin'de. Kuzey Irak'ta ne kadar terörist etkisiz hale geldi? 337. Zaho'da Hakurk'ta vesaire. Yurt içinde Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de Tendürek'te ne kadar terörist etkisiz hale geldi? 190. Durmak yok, yola devam. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Erdoğan, salonda bulunanlara ve bugüne kadar Maltepe İlçe Teşkilatı'nda görev alanlara teşekkür ederken, yeni görev alacaklara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

- Kongreden notlar

Salona Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları, AK Parti bayrakları ve balonlar asıldı.

Üzerinde "Ak Kadınlarız, Davamıza Aşığız, Vatanın istikbali için Sonuna Kadar Yanındayız", "Yazdığın Tarihi Şahit Olmaya Değil, Ortak Olmaya Geldik" ve Maltepe’nin mahallerinin adları olduğu pankartlar da salonda yer aldı.

Konuşmalar öncesi AK Parti'nin seçim müzikleri dinletildi. Katılımcılar geniş güvenlik önlemi altında salona alındı.

Salona giren Erdoğan, kongreye katılanları selamladı. Konuşması boyunca başta gençler olmak üzere katılımcılar Erdoğan'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasının ardından Alay Yıldırım adlı yaşlı bir partiliyi sahneye çağırdı. Yıldırım, sahnede Erdoğan için yazdığı şiiri okudu.

Erdoğan sahnede çocuklarla aileleriyle ve divan üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

Kongrede AK Parti Maltepe İlçe Başkan Adayı Mehmet Erikçi, Erdoğan'a hat levhası hediye etti.

(Bitti)

Yorumlar