"Ahır umurumda değil, ineklerimin telef olmasına üzülüyorum"

- Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki bir köyde çıkan ve 4 ev ile 3 ahırın zarar gördüğü yangının ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor - Yangında inek ve tavukları telef olan Saffet Erkaya: - "Yanan otları önemsemeyip ahırdaki hayvanlarımı kurtarmak istedim. Kapının önü alev almıştı, çocuklar ahıra girip hayvanları çıkarmak istediler ama alevi görüp ahıra dönen 16 büyükbaş hayvanım telef oldu" - "Ahırım, çatım yandı umurumda değil, ineklerimin telef olmasına üzülüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Ahır umurumda değil, ineklerimin telef olmasına üzülüyorum"

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki bir köyde çıkan yangında ahırı yanan Saffet Erkaya, olay sırasında yaptıkları tüm müdahalelere rağmen 16 ineğini kurtaramamanın üzüntüsünü yaşıyor.

İlçenin Kırmızıtaş Mahallesi'nde çıkan ve 4 ev ile 3 ahırın zarar gördüğü yangının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin olay yerindeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

İtfaiyenin ve vatandaşların yoğun çalışmalarıyla söndürülen yangında, dumandan etkilenen 2 kişinin de Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da hasar tespit çalışması yürüttüğü köyde, ev ve ahırları zarar gören vatandaşlar da olayın üzüntüsünü yaşıyor.

Yangında ahırı yanan Saffet Erkaya da AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde elektrik tellerinden kaynaklanan kıvılcımların yangın çıkardığını ileri sürdü.

Kıvılcımların tutuşturduğu otlardaki yangının rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü anlatan Erkaya, "Kıvılcım düşer düşmez 10 dakika içine otlar alev topu oldu, ardından ahırlara ve diğer alanlara sıçradı." dedi.

- "Hayvanlarımı kurtarmak istedim"

Erkaya, olayda, çatısında otlar olan kendi ahırının da yandığını belirterek, "16 ineğim ve 28 tavuğum telef oldu. Yanan otları önemsemeyip ahırdaki hayvanlarımı kurtarmak istedim. Kapının önü alev almıştı, çocuklar ahıra girip hayvanları çıkarmak istediler ama alevi görüp ahıra dönen 16 büyükbaş hayvanım telef oldu. Ahırın arka kısmına kadar gidip orada birikmişlerdi, öylece telef oldular." diye konuştu.

Dumanda boğulma tehlikesi geçiren 2 büyükbaş hayvanını ise son anda kurtardıklarını aktaran Erkaya, "2 danayı baygın halde çıkardık, çevredekiler su dökünce kendine geldiler. Ahırım, çatım yandı umurumda değil, ineklerimin telef olmasına üzülüyorum." ifadesini kullandı.

Olaya ilişkin soruşturmanın ve yangının kesin çıkış nedeninin tespiti için yapılan araştırmanın sürdüğü belirtildi.

Yorumlar