Agritek/Farmtek Astana Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

- Türk firmalarının da katıldığı fuarda, hayvancılık ve tarım teknolojileri ile malzemeleri sergileniyor

Google Haberlere Abone ol
Agritek/Farmtek Astana Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

ASTANA (AA) - Agritek/Farktek Astana 2018 Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da açıldı.

Körme Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve Türk firmalarının da aralarında bulunduğu yüzlerce firmanın katıldığı fuarda, hayvancılık ve tarım teknolojileri ile malzemeleri sergileniyor.

Çorum’da 20 yıldır tarım ürünleri depo imalatları yapan bir Türk firmasının ortaklarından Mehmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 6 yılda Kazakistan’da 2 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yeni görüşmeler yapıyoruz. Kazakistan’dan umutluyuz. İleride daha da iyi olacağını düşünüyoruz." dedi.

Kılıç, Kazakistan'da imalat yapmayı düşündüklerini ifade ederek, "Araştırmalar yapıyoruz. Kostanay eyaletinde uygun bir yer bulduk. Ancak soğuk iklim şartları bizi biraz düşündürüyor." diye konuştu.

Başka bir Türk silo fabrikası firması temsilcisi Armağan Barış Sayındı da 3 yıl önce Astana’da silo parçaları üretimi yapan fabrika kurduklarını belirterek, "Kazakistan’da 6. projeyi yapıyoruz. 2018'in geçen yıla göre daha verimli geçmesini bekliyoruz." dedi.

Agritek/Farktek Astana 2018 Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 16 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar