Adnan Oktar ve örgütüne hava destekli operasyon

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Çok sayıda suçtan haklarında gözaltı kararı çıkartılanlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor. Örgüte yönelik yürütülen soruşturma askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismarı gibi bir çok suçları kapsıyor.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar ve örgütüne hava destekli operasyon

Türkiye'nin en karanlık örgütlerinden biri olan Adnan Oktar ve örgütüne hava destekli operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor.

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını kapsıyor.

Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi.

Ayrıca, operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi

ADNAN OKTAR GÖZALTINA ALINDI

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar da hakkındaki gözaltı kararı kapsamında Çengelköy'deki villasında gözaltına alındı.

Oktar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Şu ana kadar 79 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, çok sayıda adreste arama yapıldığı, aramalara polis helikopterinin ve deniz polisinin de destek verdiği öğrenildi.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Kamuoyu onu Adnan Hoca yada Harun Yahya olarak tanıyor. Çeşitli basın organlarında kendisine bazı suçlarla itham eden iddialarla da gündeme gelmiştir.

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Kova burcu erkeği olan Adnan Oktar’ın Annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu.

Liseden sonra 1979 yılında İstanbul‘daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Fazla devam edemedi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne geçti ancak burayı da bitiremedi.
Nur ekolüne yakınlığıyla bilinen Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır.

Harun Yahya mahlasıyla 300 adet kitap yazdı. 70’den fazla dile tercüme edildi. Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırladı. Adnan Oktar gurubuna bağlı internet siteleri, Tv ve değişik yayın araçlarıyla başlıca mehdilik, mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır.

Adnan Oktar kendisinin de Hz. Muhammed‘in soyundan geldiğini iddia etmektedir.

Bilim Araştırma Vakfı (BAV)’nın kurucusudur. Milli Gazete ve Akit Gazetesi‘nde bir dönem yazıları yayımlanmıştır.

1993 yılında Eskişehir Hava Hastanesi’nden aldığı “askerliğe elverişli değildir” raporuyla askerlik yapmadı. 18 Ağustos 2000 tarihinde bedelli askerlikten yararlanarak bedeli ödemiş ve terhis belgesini almıştır.

.

Yorumlar

ihsan ne bu yahu şehvani azgınlığı ile islamı ifsat ediyordu alenen iyi oldu