Adıyaman’da Kudüs eylemi

İHH Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen STK’lar ve yüzlerce vatandaş tarafından desteklenen İsrail protestosunda, İsrail Bayrakları ateşe verilerek yakıldı.Demokrasi Parkı önünde Cuma Namazı sonrası toplanan yüzlerce vatandaş,...

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman’da Kudüs eylemi

İHH Adıyaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen STK’lar ve yüzlerce vatandaş tarafından desteklenen İsrail protestosunda, İsrail Bayrakları ateşe verilerek yakıldı.

Demokrasi Parkı önünde Cuma Namazı sonrası toplanan yüzlerce vatandaş, Kudüs kararını protesto etti. Gösterilen tepkiler ve atılan sloganlar sonrası düzenlenen basın açıklamasını okuyan İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, “Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kar görün içermektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesine gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda tazeyken Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken Arakan’da yapılan soykırımlar da kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi elçiliğini taşıma kararı İsrail’in bütün Filistin’in başkenti Kudüs dahil işgal etme puan ve kararının bir parçasıdır. 1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam dünyasına karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının yüzüncü yıl dönümünde bu kadar uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve emperyalizm ortaklığını oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. İsrail’in Filistin ve Kudüs tabanlı gayrimeşrudur varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası yapılan duaların ardından İsrail Bayrakları ateşe verilerek yakıldı. Basın açıklamasına katılan kalabalık Demokrasi Parkından Dursun Çavuş Kavşağına kadar yaptığı yürüyüşten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Düzenlenen basın açıklamasına, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Avukat Abdurrahman Tutdere, STK temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar