Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesi yol genişletme çalışmalarında sona gelindi

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesinde rektörlük ile eğitim fakültesi arasındaki eski yol için genişletme, kaldırım, aydınlatma ile tüm Külliyede kavşak ve trafik işareti levhalandırma işlemleri tamamlandı.Merkez Külliye içerisindeki...

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesi yol genişletme çalışmalarında sona gelindi

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesinde rektörlük ile eğitim fakültesi arasındaki eski yol için genişletme, kaldırım, aydınlatma ile tüm Külliyede kavşak ve trafik işareti levhalandırma işlemleri tamamlandı.

Merkez Külliye içerisindeki trafiği rahatlatmak ve alana daha güzel bir görüntü kazandırmak için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 350 metre uzunluğundaki yol genişletilip asfaltlandıktan sonra aydınlatma lambaları takılarak yenilenen kaldırımlar boyandı ve süs bitkileri ile renklendirildi. İşin son aşamasında ise yol çizgi çalışmaları yapılacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Üniversitemiz merkez külliye ana giriş ve rektörlük girişi güzergahında yer alan çalışmalarla özellikle giriş çıkış zamanlarında çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve ziyaretçilerimiz için trafik sıkışıklığına sebep olan eski ana yol genişletilerek hem trafikte rahatlama hem de güvenlik sağlanmış oldu. Bununla birlikte tüm kavşaklarda kavşak düzenlemesi yapılarak trafik güvenliği sağlandı. Kaldırımlar boyanarak akşam saatlerinde de fark edilebilmeleri için ışıklı kedigözleri yerleştirildi. Külliyedeki araç ve insan trafiği arttığı için gerekli trafik uyarı levhaları konuldu. Son olarak da yeni yollarda çizgi çalışması yapılarak bu yollar için çalışmalar tamamlanmış olacak. Ancak yeni yol çalışmalar devam edecek” dedi.

Yorumlar