Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

- Yüreğir ilçesinde 2 kadının tüfekle öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

ADANA (AA) - Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının öldürmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, akraba olan tutuklu sanıklar Davut, Doğan, Hikmet, Savaş ve Yahya Barık ile yaşı 18'den küçük olan O.B. ile tutuksuz sanık Osman Can ve avukatları katıldı.

Sanık Doğan Barık, kendisine iftira atıldığı yönündeki iddialarını yineleyerek, "Cinayeti amcam ile dedem işledi. Kendileri yaptılar, bana havaya ateş ettirdiler. Suçu benim üzerime atmaya çalışıyorlar. Bana iftira atıyorlar. Dışarıda ailem tehdit ediliyor." dedi.

Dede Hikmet Barık ise suçsuz olduğunu savunarak, kolunda bulunan barut izinin gözaltına alınıp götürülürken olayda kullanılan av tüfeğinin koluna değmesi sonucu oluşmuş olabileceğini öne sürdü.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Savcı, sanıkların mevcut durumunun devamını talep edip, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 10 Nisan 2017'de akraba olan Senem Barık (31) ile Zeliha Sevgilibaş (20) tüfekle öldürülmüş halde bulunmuştu. Soruşturma sonunda 2 kadını aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla 7 kişi hakkında "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı.

Yorumlar