ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Cezayirli Müslüman Alimler Cemiyeti: - "Arap ve Müslüman liderleri, zalim ve düşmanca kararından vazgeçmesi için ABD Başkanı'na baskı amacıyla diplomatik, ekonomik, ticari her türlü yolu kullanma çağrısında bulunuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

CEZAYİR (AA) - Cezayirli Müslüman Alimler Cemiyeti, İslam ülkelerinin liderlerine Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararından vazgeçmesi için ABD Başkanı Donald Trump'a baskı amacıyla her türlü yolu kullanma çağrısında bulundu.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada, "Arap ve Müslüman liderleri, zalim ve düşmanca kararından vazgeçmesi için ABD Başkanı'na baskı amacıyla diplomatik, ekonomik, ticari her türlü yolu kullanma çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Bu kapsamda Müslümanların ABD bankalarındaki paralarını çekmesi, İslam ülkelerinde ABD yatırımlarının durdurulması ve ABD ürünlerinin boykot edilmesi gibi çeşitli yollara başvurulabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Siyonist düşmanla yapılan boş müzakerelere son verip, onunla normalleşmeye karşı direnç göstermeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

ABD, Başkan Trump'ın, evvelsi gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında ilan ettiği yeni yaklaşımıyla, bölgesel ve uluslararası tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü işgalci "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.



Yorumlar