ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Kudüs İsrail'in başkenti değildir ve olmayacaktır. Bugün gasbedilmek istenen Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Uluslararası hukuku da ihlal eden Kudüs'ün statüsünü değiştirme yönündeki bu sorumsuz ve maceracı girişim asla kabul edilemez"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs İsrail'in başkenti değildir ve olmayacaktır. Bugün gasbedilmek istenen Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Uluslararası hukuku da ihlal eden Kudüs'ün statüsünü değiştirme yönündeki bu sorumsuz ve maceracı girişim asla kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki, Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Özhaseki, #KudüseSahipÇık etiketi ile yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kudüs İsrail'in başkenti değildir ve olmayacaktır. Bugün gasbedilmek istenen Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Uluslararası hukuku da ihlal eden Kudüs'ün statüsünü değiştirme yönündeki bu sorumsuz ve maceracı girişim asla kabul edilemez. Kudüs barışın başkentidir, öyle kalacaktır."

Yorumlar