ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne çelenk bırakarak kararı protesto etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ANKARA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin kararını, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne çelenk bırakarak protesto etti.

Büyükelçilik önünde bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, karara tepki gösterdi. "Kudüs İslam'ındır" ve "Kudüs'e selam, direnişe devam" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hasan Karaman, yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, "Kudüs ile ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf, ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır." dedi.

Karaman, şunları söyledi:

"Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek, ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Biz, bu coğrafyada Amerikan üssü görmek istemiyoruz. Biz, bu coğrafyada Amerikan askeri görmek istemiyoruz. Biz, bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail ile bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetler, izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır.

Kudüs, bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Her Müslüman'ın Kudüs'e bağlılığı ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve İsrail ile olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Siyonizmin kuklası Trump ve politika yapıcıları, bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler."

İslam ülkeleri ve hükümetlerinden, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar beklediklerini vurgulayan Karaman, "Yapmamız gereken, tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmek, İslam birliğini bir an evvel kurmaktır." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt da ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının hiçbir kıymeti olmadığını kaydederek, böyle bir kararın ardından yaşanacak olayların hesabının ne tarih önünde ne de insanlık vicdanında asla verilemeyeceğini söyledi.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı da şunları dile getirdi:

"ABD, İslam dünyası toprakları için ne zaman 'barış' dediyse, ne zaman "demokrasi' dediyse, ne zaman 'özgürlük' dediyse o topraklarda kan ve gözyaşı hakim olmuştur. ABD Dışişleri Bakanı, 2003 yılında 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini ifade etmişti. 2003'ten günümüze kadar bu planı çok güzel bir şekilde işlettiler, maalesef İslam dünyası olarak bizler de sadece bu plana seyirci kaldık. ABD ve İsrail'in bu kanlı ortaklığı ve planları devam ediyor.

Kudüs ile ilgili alınmış olan bu hukuksuz karar, ABD ve İsrail'i hiç ummadığı bir durumun içine sürükleyecek. Bir an bile beklenmeden başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyası liderleri, hemen İslam birliğini ilan etmelidir."

Eylemin ardından meşaleler eşliğinde "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankart açan grup, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak dağıldı.

Yorumlar