ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

- Karabük'te, ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma," ve "Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma" kararı kınandı

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KARABÜK (AA) - Karabük'te, ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma," ve "Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma" kararı kınandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) kampsünde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, dekanlar, öğretim üyeleri, yerli ve yabancı öğrenciler, ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle yürüdü.

KBÜ rektörlük binası önünde başlayan yürüyüşte öğrenciler, tekbir getirerek, slogan attı.

KBÜ Camisi önüne kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şiir okunmasının ardından konuşan Rektör Polat, insanlık tarihinin ortak mirası Kudüs'e destek olmak için toplandıklarını söyledi.

Dünyanın gözleri önünde tarihi bir yanlış yapıldığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve dünyadaki pek çok devletin asla kabul etmeyeceği bu karar, insanlık tarihinde bir utanç vesikası olarak yerini alacaktır. Bu karar asla telaffuz edilemez, kabul edilmesi de mümkün olmayan bir karardır. Çünkü Kudüs, İslam'ın ilk kıblesidir. Kudüs, huzurda olmaktır. Kudüs, isradır, miraçtır, göklere açılan sevdadır. Kudüs, Hz. Ömer'dir, Kılıçarslan'dır, Sultan Mesut'tur, Selahaddin-i Eyyubi'dir ve Kudüs; Batı Şeria'dır, Ramallah'tır, Gazze'dir, Filistin'dir. Kudüs Filistinli annelerin, babaların, çocukların gözyaşıdır. Kudüs Mekke'dir, Medine'dir, Bağdat'tır, Şam'dır, İstanbul'dur. Kudüs, yalnızca Filistinlilerin değil, hepimizin öz vatanıdır. Karabük Üniversitesi rektörü olarak, ABD'nin aldığı bu kararı protesto ediyor, ABD ve İsrail'i bu karar ve uygulamalarından dolayı tel'in ediyorum. Karabük'ten tüm dünyaya sesleniyoruz. Kudüs Filistin'in başkenti ve insanlığın ortak mirasıdır. Unutmayalım ki, gecenin en koyu karanlığında güneş doğar."

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Yakup Koçyiğit'in duasının ardından yürüyüş sona erdi.

Yorumlar