ABD'nin İnsan Hakları Konseyinden ayrılma kararı

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: - "Bu kararın nihai olmadığını, ABD'nin BM'ye, özellikle de insan hakları gibi kendisi için önemli bir konuya bağlılığını vurgulayacağını umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin İnsan Hakları Konseyinden ayrılma kararı

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinden ayrılma kararının nihai olmadığını umduklarını söyledi.

Lavrov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyinden ayrılma kararını değerlendirdi.

ABD'nin insan hakları konusunda kendisini "şampiyon" olarak gördüğünü belirten Lavrov, "Bu kararın nihai olmadığını, ABD'nin BM'ye, özellikle de insan hakları gibi kendisi için önemli bir konuya bağlılığını vurgulayacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Guterres ise BM'nin Doğu Guta'daki kimyasal saldırılara ilişkin yayımlanan raporunu henüz görmediğini söyleyerek, "Gerek Suriye ordusu, gerekse farklı silahlı gruplar tarafından bu süreçte ciddi insan hakları ihlali gerçekleşti." dedi.

Soçi görüşmelerinin sonucunun uygulanması için Rusya ile çalıştıklarını belirten Guterres, "Karar verildiği gibi yakında bir anayasa komisyonu kurulacak. Sonucu elde etmek için Rusya Federasyonu ile yakın temas halinde çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Guterres, Soçi'deki görüşmelerin sonucunun uygulanması neticesinde Suriye’nin birliğinin korunabileceğini ifade etti.

Yorumlar