ABD ve İsrail’e Kudüs protestosu

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak aldığı karar sonrası Muğla’da Cuma namazı çıkışında bir grup Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.Kurşunlu Camii meydanında toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar...

Google Haberlere Abone ol
ABD ve İsrail’e Kudüs protestosu

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak aldığı karar sonrası Muğla’da Cuma namazı çıkışında bir grup Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Kurşunlu Camii meydanında toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar sloganlar eşliğinde ABD ve İsrail’i kınarken, yapılan açıklamada, “İslâm’ın sesini susturmak, kendi kurguları terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Kudüs’e yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü Türkiye’nin sonuna kadar arkasındayız. Dünya’daki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan ABD’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya beşten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elinin parmaklarının kenetlenmesi ile engel olabiliriz” dedi.

Açıklama esnasında toplanan kalabalık, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, ‘Müslüman uyuma Kudüs’e sahip çık’ sloganları atıldı. Toplanan kalabalık açıklamanın ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dua sonrası sessizce dağıldı.

Yorumlar