ABD Savunma Bakanı Carter İngiltere'de

- Carter: - "Bu yıl, DAEŞ'i bolca hakettiği ve kesinlikle acı çekeceği, kalıcı bir mağlubiyet yoluna sokmanın peşindeyiz" - "Rusya maalesef şimdiye kadar Esed rejimine verdiği destekle Suriye'deki durumu daha tehlikeli, daha şiddetli ve daha uzun sürecek hale getirdi. Suriye'den bugün gelen haberler hiç umut verici değil" - "Soğuk Savaş'ın ardından birlikte ilerleme kaydetmemize rağmen nükleer konudaki tehditkar davranışları, Ukrayna ve Gürcistan'daki bölgesel bütünlüğü ihlalleri, havada, karada ve siber alanda profesyonel olmayan davranışlarıyla Rusya'nın son dönemdeki eylemlerinin tümü, Rusya'nın, ilkeli uluslararası düzeni yıpratma amacı taşıdığını açıkça ispatladı"

Google Haberlere Abone ol
ABD Savunma Bakanı Carter İngiltere'de

LONDRA (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın dış politikalarını eleştirerek, "Rusya'nın son dönemdeki eylemlerinin tümü, Rusya'nın, ilkeli uluslararası düzeni yıpratma amacı taşıdığını açıkça ispatladı." dedi.

Carter, İngiltere'yi ziyareti çerçevesinde dünyanın en prestijli üniversitelerinden Oxford Üniversitesinde konuşma yaptı.

Konuşmasında, Suriye krizine ve Rusya'nın krizdeki rolüne değinen Carter, terör örgütü DAEŞ'le mücadelede eden koalisyonun karar aşamasına girdiğini belirterek, "Bu yıl, DAEŞ'i bolca hakettiği ve kesinlikle acı çekeceği, kalıcı bir mağlubiyet yoluna sokmanın peşindeyiz." ifadesini kullandı.

Carter, Suriye'deki siyasi geçişin sağlanması için Rusya'ya ABD ile çalışma çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Rusya maalesef ki şimdiye kadar Esed rejimine verdiği destekle Suriye'deki durumu daha tehlikeli, daha şiddetli ve daha uzun sürecek hale getirdi. Suriye'den bugün gelen haberler hiç umut verici değil. Seçim Rusya'nın, sonuçları da (Rusya'nın) sorumluluğu olacak. Soğuk Savaş'ın ardından birlikte ilerleme kaydetmemize rağmen nükleer konudaki tehditkar davranışları, Ukrayna ve Gürcistan'daki bölgesel bütünlüğü ihlalleri, havada, karada ve siber alanda profesyonel olmayan davranışlarıyla Rusya'nın son dönemdeki eylemlerinin tümü, Rusya'nın, ilkeli uluslararası düzeni yıpratma amacı taşıdığını açıkça ispatladı."

11 Eylül ve 7 Temmuz saldırılarında ülkesi ve Birleşik Krallık'ın terörizme karşı birlikte ayakta durduğunu, Afganistan ve Irak'ta da omuz omuza savaştığını dile getiren Carter, Rusya'nın agresif tavırları ve DAEŞ'in barbarlığı karşısında da ABD ile Birleşik Krallık'ın birlikte duracağını söyledi.

Carter, İngiltere temasları kapsamında yarın başkent Londra'da yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın temsil edeceği toplantıda, Işık'ın toplantı çerçevesinde ABD'li ve İngiliz mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Yorumlar