ABD PKK’ya uçak savar vermeye hazırlanıyor

ABD, terör örgütü PKK’ya sınırsız desteğini sağlamaya devam ediyor. Pentaagon, örgüte Stinger uçak savar füzesi vermeye hazırlanıyor. Terör örgütüne Rimeylan, Şeddadi, Çelebiye ve El Omar’da gibi kritik noktalarda rampa noktaları belirleme talimatı verildi. Bur sırada 30 PKK'lı füze eğitiminden geçirildi. Füzelerin Türkiye, İran ve Suriye hava gücü için tehdit olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD PKK’ya uçak savar vermeye hazırlanıyor

ABD, PKK terör örgütüne füze sevkiyatına hazırlanıyor. Türkiye ile S-400 konusun da gerilim yaşayan Amerikan yönetimi Suriye’nin kuzey ve doğusunda yer alan işgal hattında bulunan militanlara Stinger tipi uçaksavar teslimatına hazırlanıyor.

RAMPA YERİ TALİMATI

Terör örgütü mensuplarına Rimeylan, Şeddadi, Çelebiye ve El Omar bölgelerin de rampa noktaları belirleme talimatı verildi. Yeni Şafak’ın mahalli kaynaklardan edindiği bilgilere göre PKK terör örgütü üyesi 30 militan Stinger tipi uçaksavar füzelerinin kullanımı konusunda özel eğitimden geçirildi. PKK militanlarına füze teslimatı konusunda bir destekte İsrail’den geldi.

3 ÜLKE İÇİN TEHDİT

Örgüt üst düzey isimleri ve Tel Aviv yönetimi arasında yapılan görüşmelerde Deir el Zor ve Rakka bölgelerinde mevzilendirilmek üzere İsrail’in Spike tipi uçaksavar taahhüdünde bulunduğu bildirildi. PKK için Türkiye ve Irak sınır hattı ile Rakka bölgesinde mevzilendirilecek gelişmiş füzeler Türk, Irak ve Suriye hava gücü için büyük tehdit unsuru niteliği taşıyor. Yeni Şafak’a bilgi veren mahalli kaynak, ABD-PKK ittifakının füze rampalarının yerleştirilmesi konusun da özel strateji izlediğini bildirdi.

SONRAKİ ADIM SİNCAR

Kuzeyde Türk uçakları, Şeddadi’de Irak ve Rakka Deir el Zor bölgelerine yerleştirilecek fuzelerle Suriye savaş unsurlarının by pass edilmesinin planlandığını aktaran kaynak bu durum tüm bölge dinamiklerini radikal bir biçimde etkileyecek yorumunda bulundu. Terör örgütüne çok sayıda Manpads ve Tow tipi anti tank ve uçaksavar teslim eden ABD’nin bir sonraki adımı Sincar’da bulunan terör unsurlarına Stinger vermek olacağı bildirildi

Yorumlar

ihsan abd adım adım pyd devleti kuruyor bizde hala güvenli bölge tartışması yapıyoruz kahpe abd kurup tanıyacak sen o zaman hiç donunamıyacaksın hükümet .