ABD'nin Suriye konusundaki yalanları

Suriye konusunda Türkiye'ye onlarca yalan sıralayan ABD'nin verdiği ve bir türlü tutmadığı sözleri de var. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ziyareti sırasında verilmiş sözlerde gündeme gelecek.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Suriye konusundaki yalanları

Türkiye’nin sabrını taşma noktasına getiren ABD’nin yalanları şöyle:

* Yalan: SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri) PYD ile alakası yok.

* Gerçek: SDG, terör örgütü PKK/PYD-YPG’yi gizlemek için kurgulanan bir tabela değişikliğinden ibaretti. Bu durumu bizzat ABD Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, 21 Temmuz 2017’de itiraf etti.

* Yalan: Münbiç’teki SDG’liler (PYD/ PKK) Afrin’e geçerse desteği keseriz.

* Gerçek: ABD, terör örgütü PYD/ PKK’ya askeri mühimmat dahil çok yönlü destek veriyor.

* Yalan: Terör örgütü PYD/PKK’ya ağır silah vermiyoruz.

* Gerçek: ABD, terör örgütü PYD/PKK’ya 2014’ten bugüne 5 bin tırdan fazla silah verdi.

* Yalan: Terör örgütü PYD/ PKK’ya verilen silahları Suriye’deki ABD askerlerinin güvenliği için kullanacağız. Verilen silahlar sadece DEAŞ’la mücadelede kullanılacak.

* Gerçek: Terör örgütü PYD/PKK bu silahları, Türkiye’ye karşı ve bölge halkını sindirmek için kullanmaya devam diyor.

* Yalan: Terör örgütü PYD/ PKK’ya verilen silahların tamamı kayıt altına alındı. DEAŞ’la mücadele bittikten sonra geri toplanacak.

* Gerçek: Terör örgütü DEAŞ’la mücadele bitti ancak silahlar hala terör örgütünün elinde ve Türkiye’ye karşı kullanılmaya devam ediyor.

* Yalan: Eski Başkan Obama’nın Münbiç operasyonu bittikten sonra PYD’lilerin tekrar Fırat Nehri’nin doğusuna geçeceğine yönelik sözü var. ABD, Münbiç’teki SDG Afrin’e geçerse desteği keseriz demişti.

* Gerçek: Münbiç, bugün terör örgütü PYD/PKK’nın işgali altında bulunuyor. ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya desteği devam ediyor.

* Yalan: ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde PYD’ye silah verilmesi saçmalığının bitirilmesi gerektiğini söyledi.

* Gerçek: ABD, silah ve mühimmat vermeye devam ediyor. Bu silahlar Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türkiye’ye karşı kullanılıyor.

Kaynak: Yenişafak

Yorumlar