ABD'nin paralı askerleri silahlarını Türk askerine çevirdi

Son dönemlerde Türk askerine yurt içinde ve yurt dışında yapılan saldırılarda kullanılan silahların ABD tarafından sözde DEAŞ'la mücadele kapsamında terör örgütü PKK/YPG'ye gönderilen silahlar olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin paralı askerleri silahlarını Türk askerine çevirdi

Türkiye gerek yurt içinde gerek yurt dışında teröristlerle mücadelesine devam ederken, son 1 haftada şehit haberleri üst üste geldi.

Tel Rıfat bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda Yüzbaşı Celalettin Özdemir şehit düşerken, olayda bir Binbaşı da ağır yaralandı.

Türkiye Tel Rıfat şehidinin yasını tutarken acı haber bu kez Hakkari'den geldi. Irak'ın kuzeyinden Hakkari'deki askeri üsse düzenlenen havanlı saldırıda 3 Mehmetçik şehit oldu.

6 Mayıs tarihinde ise şehit haberi bu kez Şırnak'tan geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Son dönemlerde artan şehit haberleri 'Neler oluyor?' sorusunu beraberinde getirdi.

Teröristlere bu silahları kim veriyor?

Güvenlik kaynakları, söz konusu saldırılarda teröristlerin oldukça gelişmiş silah ve mühimmat kullandığına dikkati çekerek, örgütün gece görüş imkan ve kabiliyetine kavuşup, hedefe isabet oranı yüksek silahlarla saldırı düzenlediklerine vurgu yaptı.

Teröristlerin termal kameralar, gece koşullarında dahi etkili atışlar yapan kesin nişancı tüfekleri, gece görüş dürbünleri gibi ekipmanlar kullandığını anlatan kaynaklar, Kuzey Irak-Kuzey Suriye döngüsünde dağıtımı yapılan bu silahların sonuç olarak her iki bölgede de Türk askerine karşı kullanıldığının altını çizdi.

PKK ve YPG'li teröristlerin elinde dördüncü nesil taşınabilir güdümlü tanksavar füzesi sistemi İsrail yapımı Spike ATGM, ABD yapımı Stinger Manpeds, yine ABD yapımı Cougar MRAP'ların olduğu biliniyor.

Yorumlar

Ihsan abd özel kuvvet askerleride pyd nin arkasında istihbarat onlardan en kısa zamanda mümbiç fırat doğusuna girilsin