Abbas, Ürdün Kralı Abdullah ile "Kudüs"ü görüştü

AMMAN (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral 2. Abdullah ile bir araya geldiği bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Amman'daki Besman ez-Zahir Sarayı'nda...

Google Haberlere Abone ol
Abbas, Ürdün Kralı Abdullah ile "Kudüs"ü görüştü

AMMAN (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral 2. Abdullah ile bir araya geldiği bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Amman'daki Besman ez-Zahir Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı ele alındı.

Abbas'ın Kral Abdullah'a, ABD'nin Kudüs kararı çerçevesinde yaşanan son gelişmeler ile bu kararın getireceği tehlikeleri anlattığı aktarıldı.

Kudüs'ün korunmasına yönelik atılacak adımların ele alındığı bu görüşmenin, ikili arasında daha önce yapılan iletişim ve istişarelerin tamamlayıcısı olduğu ifade edildi.

- "Trump'ın kararı uluslararası hukukun ve meşruiyetin ihlali"

Öte yandan Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah ülkesinin Filistinlilerin Kudüs'teki haklarının korunması ve Doğu Kudüs'ün bağımsız Filistin devletinin başkenti olması konusunda verdiği desteği yineledi.

Trump'ın kararını "uluslararası hukukun ve meşruiyetin ihlali" olarak nitelendiren Kral Abdullah, Filistinlilerin, Arap ve Müslümanların Kudüs'teki haklarının korunması için Arap, İslami ve uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Görüşmeye Filistin tarafından, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh, Filistin İstihbarat Müdürü Macid Ferac ile Filistin'in Amman Büyükelçisi Ataullah Hayri de katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar